Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

“Μιλάμε για ανθρώπους. Όχι για αριθμούς”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Από τη θέση του δημάρχου Χαλανδρίου, επί οκτώ συναπτά έτη, αλλά και μετρώντας μια αυτοδιοικητική θητεία που ξεκίνησε πολύ νωρίτερα, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έχει την ευχέρεια να προσεγγίσει τον χώρο των τοπικών κοινωνιών με ασφάλεια πρόβλεψης για τις ανάγκες αλλά και τον ρόλο τους.
Ειδικά σε μια κρίσιμη συγκυρία σαν τη σημερινή, η αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο. Παρεμβαίνοντας εκεί όπου το κράτος καθυστερεί, αδυνατεί ή… ξεχνάει να φτάσει.
Αυτό ήταν και το πνεύμα της ομιλίας του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, σε ημερίδα για την Αυτοδιοίκηση στον Πόρο, εκεί όπου τοποθετήθηκε με την ιδιότητα πλέον του περιφερειακού συμβούλου Αττικής, καθώς στις εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Βασίλη Κικίλια, που «κόντραρε» στα ίσια τον τελικό νικητή Γιάννη Σγουρό.
«Η εθνική συγκυρία που διερχόμαστε, είναι κρίσιμη. Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το όχημα κινητροδότησης της κοινωνίας, αλλά και προώθησης αναπτυξιακών δράσεων, άμεσα και αποτελεσματικά. Ο χρόνος δεν κυλά υπέρ μας, γι’ αυτό δεν χωρούν αστοχίες και καθυστερήσεις.
Δεν χωρούν λοιπόν αστοχίες και καθυστερήσεις. Η Αυτοδιοίκηση απαιτεί να διαδραματίσει τον ρόλο που της ταιριάζει. Η ανάπτυξη περνάει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες. Γιατί αφορά τις τοπικές κοινωνίες. Αφορά ανθρώπους και όχι ποσοστά. Αφορά το μέλλον των παιδιών μας. Αφορά την Ελλάδα του μέλλοντός μας και για αυτή την Ελλάδα πρέπει να αποδείξουμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να εργαστούμε», σχολίασε με έμφαση ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.
Σημειώνεται ότι ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου είχε δραστηριοποιηθεί έντονα τα προηγούμενα χρόνια και στον χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κοινές δράσεις μέσα από επιτροπές των Βρυξελλών.