Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τη δημιουργία παραρτήματος Θεσσαλονίκης της «Ομάδας Καινοτομίας για την Πρωτογενή Παραγωγή» αποφάσισε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, υπό την προεδρία του Τομεάρχη Αγροτικού του κόμματος, βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη.
Η ομάδα καινοτομίας, που δημιουργήθηκε και ήδη λειτουργεί στην Αθήνα έχει σκοπό της να μελετά και να βοηθά στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στην πρωτογενή παραγωγή. Σε αυτήν συμμετέχουν ερευνητές, πανεπιστημιακοί, επαγγελματικά στελέχη του πρωτογενούς τομέα και αγρότες.
Στη σύσκεψη που πραγματοπιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη έλαβαν μέρος παράγοντες από τον πρωτογενή τομέα, που είναι μέλη της Νέας Δημοκρατίας (Καθηγητές ΑΠΘ, Υπηρεσιακοί παράγοντες, συνεταιριστές, επιχειρηματίες, αγρότες κ.α.). Παρών ήταν ακόμη ο συντονιστής του Αγροτικού Προγράμματος Καινοτομίας της Νέας Δημοκρατίας, καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σέρκο Χαροτουνιάν όπως και ο καθηγητής του ΑΠΘ Ηλίας Ελευθεροχωρινός και ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αθανάσιος Σαρόπουλος, που θα αναλάβει και το συντονισμό της ομάδας.

Ιδιαίτερα έγινε λόγος για:
Την αξιοποίηση της ιδιαιτερότητας τοπικών προϊόντων της χώρας μας.

Την περαιτέρω προώθηση των καινοτόμων προϊόντων.

Την ανάδειξη και προώθηση των λειτουργικών προϊόντων.

Την ανάδειξη προϊόντων της αρχαίας ελληνικής κουζίνας.

Την αξιοποίηση των υπολειμμάτων γεωργικής παραγωγής.

Την προώθηση των προϊόντων δια του Οικοτουρισμού-Αγροτουρισμού.

Την ανάδειξη προτεραιοτήτων που έχουν σχέση με το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Την οικονομική και επαγγελματική βελτίωση του αγρότη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Περιοχές και ζώνες οργανωμένης ανάπτυξης και παραγωγής προϊόντων.

Τέλος έγινε συζήτηση για την οργάνωση και τις απαιτούμενες αλλαγές στο Υπουργείο Γεωργίας.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου σημείωσε ότι η Ομάδα Καινοτομίας, που αποτελεί πρωτοποριακή πρωτοβουλία από την πλευρά της ΝΔ και του Γιώργου Κασαπίδη αποδεικνύει ότι το κόμμα μας δεν αρέσκεται στην εύκολη αντιπολίτευση και την συνήθη στην Πατρίδα μας άρνηση των πάντων, αλλά εργάζεται σκληρά για να προσφέρει λύσεις, κάτι που πραγματικά αποζητά ο πολίτης.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, δεσμεύτηκε για την παροχή στήριξης στην ομάδα και την υποβοήθηση των λειτουργιών της στα πεδία της οργάνωσης και της παρουσίας της στο Διαδίκτυο.