Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ύστατο «χαίρε» αύριο στον Μητροπολίτη Αυστρίας, Μιχαήλ

Ύστατο «χαίρε» και τελευταίος ασπασμός αύριο το μεσημέρι στη Βιέννη, για τον διαπρεπή ελληνορθόδοξο ιεράρχη, Μητροπολίτη Αυστρίας - Έξαρχο Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ, που μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο εκδήμησε την περασμένη Τρίτη, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό για την Ορθοδοξία αλλά και τον Ελληνισμό.
Με βαθιά θλίψη και οδύνη η Ομογένεια υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα το σκήνωμα του ιεράρχη της στον ιστορικό καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη συνοικία των Ελλήνων στη Βιέννη, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.
Μετά την άφιξη του σκηνώματος τελέστηκε τρισάγιο από τον Πατριαρχικό Επίτροπο, Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία, Παναγιώτη Ζωγράφου, των Μητροπολιτών Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Προκοπίου, Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου, Ισπανίας κ. Πολυκάρπου.
Παρόντες ήταν ακόμη ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας, οι Επίσκοποι Αρίστης κ. Βασίλειος και Αβύδου κ. Κύριλλος, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους κ. Πέτρος, τα Προεδρεία των ιστορικών Κοινοτήτων της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Γεωργίου, εκπρόσωποι της Εξαρχίας της Ουγγαρίας, οι συγγενείς και οικείοι του εκλιπόντος και πλήθος πιστών.
Ο καθεδρικός ναός θα παραμείνει ανοικτός καθ’ όλη την διάρκεια της νύκτας για το λαϊκό προσκύνημα ενώ αύριο το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Ισπανίας κ. Πολύκαρπο και η νεκρώσιμη ακολουθία θα αρχίσει το μεσημέρι παρουσία ανωτάτων εκπροσώπων της αυστριακής πολιτειακής ηγεσίας, με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Χάιντς Φίσερ.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία θα παρίστανται ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, Μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος, εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, Ρουμανίας, Σερβίας, της Εκκλησίας της Ελλάδας και του Αγίου Όρους, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Βιέννης Καρδινάλιος Κρίστοφ Σένμπορν, επικεφαλής των ιεραρχών άλλων εκκλησιών.Ο ενταφιασμός θα πραγματοποιηθεί νωρίς το απόγευμα στο Κεντρικό Νεκροταφείο Βιέννης.
"Αγγελιοφόρος"