Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Το σχέδιο που… δεν γράφεται


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέλαβε χθες να γυρίσει σελίδα για λογαριασμό της Κυβέρνησης. Και, αποδεικνύοντας ότι μπήκε ήδη στο πετσί του καινούριου ρόλου του ως κυβερνητικού εκπροσώπου, επιχείρησε να πείσει την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ… δεν σκέφτηκε ποτέ να ζητήσει την ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ με πλειοψηφία 180 και όχι 150 βουλευτών..
Φυσικά, το Μέγαρο Μαξίμου και σκέφτηκε, και… συνεχίζει να σκέφτεται αυτή την προοπτική. Μόνο που πλέον επέλεξε να μην το διατρανώνει δημοσίως. Το δίδυμο Παπανδρέου-Βενιζέλου, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένο να παίξει με τον χρόνο και τις πολιτικές συγκυρίες που θα προκύψουν τις επόμενες εβδομάδες.
Και, σε ανοικτή γραμμή με τις Βρυξέλλες, που στην παρούσα φάση δείχνουν να στηρίζουν την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να προετοιμάσουν τον καλύτερο «οδικό χάρτη» για τις εκλογές, ώστε να μην χαθεί η εξουσία.
Στο πρωθυπουργικό επιτελείο σημειώνουν ακόμη με νόημα τη στρατηγική στροφή της Νέας Δημοκρατίας, να βάλει στο στόχαστρό της τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και να επιχειρεί να τον «αποψιλώσει» πολιτικά. Από την πλευρά τους μάλιστα, θεωρούν ότι έτσι θα «βγει από το κάδρο», έστω και προσωρινά ο Γιώργος Παπανδρέου, ώστε να κερδίσει ο Πρωθυπουργός πολύτιμες πολιτικές ανάσες, και να επιχειρήσει μια ανάκαμψη στο προφίλ του.