Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σφίγγει ο κλοιός στο κύκλωμα

 Ο ένας μετά τον άλλο παραδίνονται στις αστυνομικές αρχές οι καταζητούμενοι για τα στημένα...Χθες ήταν η σειρά δύο εξ αυτών, του Γιάννη Παπαδόπουλου, πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ, και του ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης Μιχάλη Νικολόπουλου.

Ο πρώτος, που καταζητούνταν με ένταλμα, παραδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και οδηγήθηκε στην Ευελπίδων, όπου απολογήθηκε στον ένατο τακτικό ανακριτή. Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση αλλά με περιοριστικούς όρους, δηλαδή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα. Μερικές ώρες αργότερα παραδόθηκε στις αρχές ο Μιχάλης Νικολόπουλος, ο δεύτερος εκ των κατηγορουμένων που καταζητείτο από τις αρχές για εμπλοκή στο σκάνδαλο. Ο αμυντικός της Ηλιούπολης παρουσιάστηκε απευθείας στον ανακριτή με τον δικηγόρο του. Απολογήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο Μιχάλης Νικολόπουλος κλήθηκε να δώσει εγγύηση 30.000 ευρώ, ενώ οφείλει να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να παραδοθεί και ο προπονητής ποδοσφαίρου Γιάννης Παπακώστας, ο οποίος επίσης καταζητείται για την ίδια υπόθεση.
Στο μεταξύ, μείωση της εγγυοδοσίας που του έχει επιβληθεί ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα Σταύρος Ψωμιάδης. Αυτή ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ και στην υποθήκη ακινήτου ύψους 550.000 ευρώ.
Χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας συζήτησε το θέμα επικύρωσης της εισαγγελικής διάταξης για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στους 68 κατηγορούμενους για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Περίπου 20 άτομα έχουν προσέλθει για αυτοπρόσωπη εμφάνιση, μεταξύ των οποίων οι ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλος (φωτογραφία) και Κώστας Μενδρινός, οι οποίοι ζήτησαν την άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς πρέπει να μεταβούν στο εξωτερικό για προετοιμασία με τις ομάδες τους. Αύριο έχει κληθεί για αυτοπρόσωπη εμφάνιση ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τελεσίγραφο της ΟΥΕΦΑ

Από την έκθεση που θα αποστείλει η ΕΠΟ προς την ΟΥΕΦΑ, αναφορικά με την εμπλοκή ή όχι του Ολυμπιακού Βόλου στην έρευνα για τα «στημένα» παιχνίδια, κρέμονται όλοι στη θεσσαλική πόλη, αγωνιώντας για τη συμμετοχή της ομάδας στο β’ γύρο του Γιουρόπα λιγκ.
Η ΕΠΟ δημοσιοποίησε την επιστολή της ΟΥΕΦΑ προς την ομοσπονδία, στην οποία ζητάει την ενημέρωσή της το συντομότερο δυνατόν για την υπόθεση των "στημένων" αγώνων και κάνει αναφορά μεταξύ άλλων στον Ολυμπιακού Βόλου και αν προκύπτει πρόβλημα με τη συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Στην επιστολή προς τον Σοφοκλή Πιλάβιο, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, τονίζεται ότι σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο πρόεδρος ενός εκ των συλλόγων που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις (σ.σ. ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου) έχει ήδη συλληφθεί.
Έτσι ζητάει ενημέρωση σχετικά με την παρούσα πορεία των ερευνών, καθώς και με προκαταρκτικά ευρήματα και πιθανά κωλύματα που προκύπτουν για τη συμμετοχή συλλόγων στις διασυλλογικές διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ.
Στο μεταξύ, πέντε στελέχη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα συμμετέχουν για τα επόμενα δύο έτη σε ισάριθμες επιτροπές της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, τον αναπληρωτή πρόεδρο Γιάννη Οικονομίδη, τον αντιπρόεδρο Αριστείδη Σταθόπουλο, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Γιάννη Φαρφαρέλη, και το διευθυντή ανάπτυξης της διαιτησίας Κύρο Βασάρα.
"Μακεδονία"