Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Εκστρατεία της ΕΛ.ΑΣ για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας


ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ

Εκστρατεία της αστυνομίας για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, με βάση τον νέο νόμο που ψηφίστηκε πριν από εννέα μέρες, προανήγγειλε η ΕΛ.ΑΣ, μετά το σοβαρό επεισόδιο με τους τραυματισμούς αλλοδαπών στη Μανωλάδα.


Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστος Παρθένης, η δικογραφία που σχηματίζεται για το περιστατικό στη Μανωλάδα αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας, έναν 57χρονο, ο οποίος συνελήφθη χτες στη Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι τρεις επιστάτες, 39, 27 και 21 ετών, αναζητούνται, ενώ ένας από αυτούς έχει παρελθόν με παρόμοια ενέργεια σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για τον 27χρονο, ο οποίος, τον περασμένο Αύγουστο, μαζί με ένα ακόμη άτομο, που δεν συμμετείχε στα χτεσινά επεισόδια, είχε διαπληκτιστεί και πάλι με αλλοδαπούς εργάτες γιατί δεν τους πλήρωναν.

Μάλιστα, όταν ένας αλλοδαπός προσπάθησε να σταματήσει το αυτοκίνητο με το οποίο επιχείρησαν να φύγουν, οι δύο Έλληνες έκλεισαν το παράθυρο πιάνοντας το χέρι του μετανάστη και τον έσυραν για αρκετή απόσταση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.
Για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί το δικαστήριο.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο χώρο του περιστατικού, στη Μανωλάδα, βρέθηκαν:

  • Πέντε κενά και ένα πλήρες φυσίγγιο
  • Πέντε συγκεντρωτήρες φυσιγγίων
  • Δέκα πέντε σιδερένιους σωλήνες
  • Δώδεκα αυτοσχέδια ρόπαλα

Παράλληλα, η διερεύνης της υπόθεσης, με εντολή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, ανατέθηκε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
"Εθνος"