Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Βρούτσης: Κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα η «μαύρη εργασία»


«Με τον πιο απερίφραστο τρόπο», καταδικάζει το υπουργείο Εργασίας «τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, τη βία και την ανθρώπινη εκμετάλλευση» με δήλωση του υπουργού Γιάννη Βρούτση που έγινε με αφορμή τα γεγονότα στη Μανωλάδα Ηλείας.
Στην ίδια δήλωση, ο κ. Βρούτσης, σημειώνει με έμφαση, ότι θεωρεί «αδιαπραγμάτευτη τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας και την τήρηση των νόμων» ενώ τονίζει, ότι έδωσε ήδη κατεπείγουσα εντολή στον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ Μιχάλη Κανδαράκη να στείλει άμεσα στην περιοχή κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Τα χθεσινά γεγονότα επιβεβαίωσαν την ορθότητα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας να αναμιχθεί στην αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και η οικονομική αστυνομία» καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.
Στο μεταξύ, επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της την άμεση απόδοση ευθυνών η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «στη Μανωλάδα και ειδικότερα στις καλλιέργειες φράουλας έχει δημιουργηθεί ένα εργασιακό καθεστώς σύγχρονου δουλεμπορίου» και ζητά την τιμωρία «όσων "στραγγαλίζουν" ακόμη και τα εναπομείναντα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και βουλιάζουν με την εισφοροδιαφυγή τα ασφαλιστικά ταμεία».

ΑΠΕ