Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δύο θερινά σχολεία στο Διεθνές Πανεπιστήμιο


Δύο θερινά σχολεία στην αγγλική γλώσσα προσφέρει από την 1η έως τις 12 Ιουλίου η σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στη Θέρμη.

 Η πρώτη ενότητα τιτλοφορείται «Εθνικισμός, θρησκεία και βία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας, το Peace Research Institute Oslo (PRIO) της Κύπρου και με την υποστήριξη του LSEE, και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και αποφοίτους σχολών Πολιτικών Επιστημών, Ιστορίας, Ανθρωπολογίας, Διεθνών Σχέσεων, Διεθνούς Δικαίου, Δημοσιογραφίας και συναφών κλάδων.
Η δεύτερη ενότητα έχει τίτλο «Αρχαία τεχνολογία και τέχνες» και απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και αποφοίτους τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Αρχιτεκτονικής, Μουσειολογίας, Συντήρησης, Τουριστικής Αξιοποίησης, Πολιτικών και Θετικών Επιστήμων. Δεκτές γίνονται και αιτήσεις από άτομα που επιδεικνύουν γενικότερο ενδιαφέρον για την αρχαιολογία και τις αρχαίες τεχνολογίες. Το κόστος συμμετοχής στα θερινά σχολεία ανέρχεται σε 550 ευρώ για την πρώτη και 665 ευρώ για τη δεύτερη ενότητα, ενώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες φοιτητών δίνονται υποτροφίες.
"Μ"