Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

CNN: Σύλληψη υπόπτου για τη βομβιστική υπόθεση στη Βοστώνη


Σημαντική πρόοδος καταγράφεται στις έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του δράστη που αιματοκύλισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του CNN καθώς και τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση πιστεύουν πλέον ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην εξιχνίαση της ταυτότητας του δράστη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, καθοριστικό για τον εντοπισμό του υπόπτου, υπήρξε βίντεο από κάμερα ασφαλείας.
Τα νέα δεδομένα προέκυψαν από την ανάλυση ενός βίντεο που κατέγραψε κάμερα καταστήματος που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της δεύτερης έκρηξης.
Στις έρευνες συνεισέφερε, επίσης, βίντεο από τηλεοπτικό σταθμό της Βοστώνης, σύμφωνα με όσα ανέφερε η ίδια πηγή στο CNN, αποκαλώντας σημαντική την εξέλιξη.
Πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε στις 8.50 στο Reuters ότι οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ακόμη στη διάθεσή τους το όμνομα του δράστη που πιστεύεται ότι έχει εντοπιστεί να κιν είται ύποπτα στο βίντεο.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η αστυνομία δεν αποκλείεται να δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του υπόπτου σε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να συλλέξει περισσότερες πληροφορίες.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην ημέρα.