Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νέα αντιπλημμυρικά έργα στο Λαγκαδά


Τρία έργα υποδομής και ανάπτυξης στην επαρχία του Λαγκαδά θα υλοποιήσει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των φρεατίων σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο του δήμου Λαγκαδά, τη συντήρηση του εθνικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου στα διοικητικά όρια του δήμου Λαγκαδά και την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Ασσήρου, η οποία στο παρελθόν επλήγη από θεομηνίες.

 Της Φανής Σοβιτσλή


Την υλοποίηση και κατασκευή των έργων ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον δήμαρχο Λαγκαδά Ιωάννη Αναστασιάδη κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο δημαρχείο Λαγκαδά. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την αμέριστη συμπαράστασή του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Λαγκαδά, ιδιαίτερα όσον αναφορά την επίσπευση των διαδικασιών δημοπράτησης των μεγάλων αποχετευτικών έργων (μέσω της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής) που χρηματοδοτούνται από τα ΕΣΠΑ.
Μάλιστα ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε στον κ. Τζιτζικώστα ότι σύντομα αναμένονται τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου Κολχικού, το κτίριο του οποίου αποπερατώνεται το επόμενο διάστημα, προκειμένου να παραδοθεί στους κατοίκους της κοινότητας. Πρόκειται για έργο ύψους 1,3 εκατ. ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ εντάχθηκε και η κατασκευή του βιολογικού σταθμού Αγίου Βασιλείου, που δημοπρατείται το επόμενο διάστημα, καθώς και η προσθήκη αιθουσών στο 2ο Νηπιαγωγείο Λαγκαδά, προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.