Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Έκρηξη στο Τέξας: Φόβοι για 70 νεκρούς


Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 10:24 Τελευταία ανανέωση: Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 10:32
Την έκταση της καταστροφής από την τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων του Τέξας θα αποκαλύψει το πρώτο φως της ημέρας στις ΗΠΑ, καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να φτάσει ακόμα και τους εβδομήντα.

Οι τραυματίες υπολογίζονται στους 170 από την έκρηξη, την οποία οι κάτοικοι της περιοχής περιέγραψαν σαν «πυρηνική βόμβα». Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής δήλωσαν ότι οι νεκροί μπορεί να αυξηθούν δραματικά, φτάνοντας τους 60 με 70. Μέχρι στιγμής, δύο είναι οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι.
Οι αρχές εκκένωσαν περισσότερα από τα μισά σπίτια, σε σύνολο 2.800, της μικρής πόλης Γουέστ του Τέξας, καθώς πολλά έχουν υποστεί ζημιές. Ένα γηροκομείο που βρίσκεται κοντά κατέρρευσε και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν παγιδευμένοι στα ερείπιά του. Επίσης, ο δήμαρχος Τόμι Μούσκα δήλωσε στο CNN ότι 60 με 70 σπίτια γύρω από το εργοστάσιο έχουν καταρρεύσει.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, η έκρηξη ήταν αντίστοιχη μιας σεισμικής δόνησης, μεγέθους 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Nnewsbomb.gr