Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Νέα… βόμβα στο πρωτάθλημα

Ήταν η πιο… φτωχή μεταγραφική περίοδος των τελευταίων χρόνων αυτή που μόλις τελείωσε. Πλην του Ολυμπιακού, ελάχιστες ομάδες πραγματοποίησαν έστω και μια μεταγραφική κίνηση προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους, ενόψει του δεύτερου μισού στο πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας
. Υπήρξαν και κάποιες που δεν έκαναν ούτε μια και ομάδες όπως ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, γεγονός που καταδεικνύει ότι και το ποδόσφαιρο διανύει περίοδο «ισχνών αγελάδων».
Τα πράγματα πάντως είναι ακόμα χειρότερα, καθώς όλα… κρέμονται από μια κλωστή. Η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ οφείλουν χρήματα και μισθούς μηνών στους παίκτες, (δεν συζητούμε προπονητές και υπαλλήλους), ενώ ο ΟΠΑΠ, ένας από τους δυο βασικότερους χρηματοδότες των ομάδων ξεκαθάρισε πως θα δώσει πολύ λιγότερα χρήματα από εκείνα που είχαν συμφωνηθεί. Οι προϋπολογισμοί έχουν ήδη τιναχθεί στον αέρα και πλέον τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ δύσκολα.
Πρόσφατα η Κέρκυρα θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα με τον Πανιώνιο στα χαρτιά επειδή η ΕΠΟ κακώς έδωσε το «ΟΚ» για να εκδοθούν δελτία, καθώς ο Πανιώνιος δεν έχει διευθετήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές για το 2011, που σημαίνει ότι δεν έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει μεταγραφές, άρα κακώς αγωνίστηκαν οι μεταγραφές του. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και για πολλές ακόμα ΠΑΕ. Η Κέρκυρα δεν κατέθεσε ένσταση για λόγους ηθικής.
Κανείς δεν ξέρει όμως εάν θα το πράξει άλλος στη συνέχεια και δεν θα (ξανα) τιναχθεί στον αέρα το πρωτάθλημα. Γιατί αν η παραμονή ή η έξοδος στην Ευρώπη κρίνεται από έναν βαθμό, ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως θα τηρηθούν οι συμφωνίες κυρίων; Για ποδοσφαιροπαράγοντες μιλάμε…