Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του κ. Ν. Νικολόπουλου για την εργασιακή εφεδρεία

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας, με αφορμή την κοινοποίηση σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ ερωτημάτων που αφορούν στην Εργασιακή Εφεδρεία προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με τον πιο επίσημο τρόπο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ρέππας δήλωσε, πριν λίγες εβδομάδες, ότι το μέτρο της Εργασιακής Εφεδρείας απέτυχε και δεν πρόκειται να συνεχιστεί.
Αναφερόταν, βεβαίως, σε ένα μέτρο που κακοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία  - αντί να εφαρμόσει την πρότασή μας – χρησιμοποίησε τον όρο “εφεδρεία” για να μεθοδεύσει, ισοπεδωτικά και άδικα, μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο. Κάτι το οποίο απέκλειε η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως! Παρά την ομολογία αποτυχίας και τη δήλωση εγκατάλειψης των μεθοδεύσεων εκείνων, κάποιες υπηρεσίες – και αυτό προκαλεί έκπληξη - κινητοποιούνται ακόμη για ένα μέτρο που έχει απαξιωθεί και – όπως δηλώθηκε - έχει εγκαταλειφθεί.
Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να κλείσει, επιτέλους, ένα κεφάλαιο που πλήγωσε τη Δημόσια Διοίκηση και οδήγησε σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα».