Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Μια Παπανδρέου περιμένει… έναν Βενιζέλο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Μέχρι και πριν από περίπου έναν μήνα, οι συνεδριάσεις του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα με διευρυμένη σύνθεση, αποτελούσαν προχωρημένο πονοκέφαλο για την ηγεσία του Κινήματος και το πρωθυπουργικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου..
Τα πράγματα άλλαξαν μετά τον ανασχηματισμό, καθώς «η αιτία του κακού», δηλαδή ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αντικαταστάθηκε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και τα πνεύματα… ηρέμησαν.Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και σημερινός «τσάρος» της οικονομίας, αποτελεί τον «άλλο πόλο» στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ενώ το γεγονός ότι το πολιτικό του εκτόπισμα αναγνωρίζεται και σε χώρους πέραν της Κεντροαριστεράς, δίνει στα λεγόμενά του σημαντική βαρύτητα, σε σχέση με τον προκάτοχό του στην πλατεία Συντάγματος.
Σήμερα το απόγευμα λοιπόν, η ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφορικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup, δεν συνοδεύεται από πολιτικό άγχος για το Μέγαρο Μαξίμου, ούτε και από ασκήσεις ετοιμότητας για τη διαχείριση κρίσεων.
Το κεντρικό πρόσωπο βέβαια παραμένει η Βάσω Παπανδρέου. Η οποία και εκφράζει συνειδητά και με συνέπεια, από το ξεκίνημα σχεδόν της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ, μια διαφορετική προσέγγιση στον τομέα της οικονομίας, που τα γεγονότα τη δικαίωσαν.
Απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο ωστόσο, η άλλοτε «σιδηρά κυρία του εκσυγχρονισμού» ξέρει ότι μπορεί να συνομιλεί επί ίσοις όροις. Και να καταλαβαίνονται, για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.