Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Εμπρησμό δείχνουν όλα τα στοιχεία της πυρκαγιάς στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

 Σε εμπρησμό πιθανότατα να οφείλεται φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο λογιστήριο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. .

Όπως έγινε γνωστό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, γύρω στις 03:30. Επί τόπου έσπευσαν δύο οχήματα της Π.Υ. με επτά άνδρες, που κατάφεραν να τη σβήσουν, πριν επεκταθεί σε άλλους χώρους. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κάηκαν έγγραφα, χαρτικά ύλη, καλώδια, ενώ δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας ενώ άνδρες της σήμανσης έσπευσαν επί τόπου για την συλλογή αποτυπωμάτων.

Η έγκαιρη παρέμβαση πυροσβεστών και υπαλλήλων του Νοσοκομείου αποσόβησαν τα χειρότερα.

Η άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν καθοριστική για τον περιορισμό της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των καταστροφών. «Εάν η πυρκαγιά εξαπλώνονταν θα είχαμε ολέθρια αποτελέσματα» τονίζουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία σημεία με σημαντικότερη αυτή που εκδηλώθηκε στον διάδρομο των γραφείων του λογιστηρίου όπου κάηκε ολοσχερώς μια πόρτα και έσπασαν τα τζάμια της κεντρικής πόρτας των γραφείων.

Σκληρή μάχη με τον χρόνο για τον καθαρισμό του χώρου από τα αποκαΐδια.

Λίγο μετά την αναχώρηση των συνεργείων σήμανσης και ανακριτικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, συνεργεία του Νοσοκομείου ανέλαβαν τον καθαρισμό του χώρου από τα απομεινάρια της πυρκαγιάς. Με την καθοδήγηση του προϊσταμένου των τεχνικών υπηρεσιών κ. Κώστα Γαλάνη ο χώρος είχε καθαριστεί μέσα λίγες ώρες. Σύντομα όπως λένε οι πληροφορίες συνεργεία θα ξεκινήσουν την αποκατάσταση όλων των λειτουργιών των καταστραφέντων γραφείων.

Οι μεταταχθέντες σιδηροδρομικοί έδωσαν και αυτή την μάχη με επιτυχία.

Στα τεχνικά συνεργεία που κληθήκαν να συνδράμουν στις προσπάθειες για την αποκατάσταση των χώρων όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά συμμετείχαν και οι μεταταχθέντες σιδηροδρομικοί όπου μέσα σε λίγα λεπτά είχαν δώσει λύση στην έλλειψη ηλεκτροφωτισμού εξαιτίας της καταστροφής του ηλεκτρικού δικτύου.
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το χώρο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά