Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ. Φλόγα ανθρωπιάς από τον περαστικό που έσωσε τον 50χρονο στα Βριλήσσια


«Το έκανα από ανθρωπιά. Είδα έναν άνθρωπό να καίγεται. Δεν μπορούσα να τον αφήσω. Σταμάτησα με το αυτοκίνητο και τον κάλυψα με την ηλιοπροστασία του αυτοκινήτου και έτσι έσβησα τις φλόγες και σώθηκε», λέει ο Τάσος Μυλωνίδης, ο άνθρωπος που χθες στα Βριλήσσια έσωσε των 50χρονο άνεργο που αυτοπυρπολήθηκε προσπαθώντας να θέσει τέλος στη ζωή του.

Σε ερώτηση εάν ο 50χρονος, όταν γίνει καλά και βγει από το νοσοκομείο και του πει: «γιατί μου το έκανες, ρε φίλε, αυτό και δεν με άφησες να πεθάνω», ο κ. Μυλωνίδης απαντά ότι η ζωή είναι γλυκιά και ότι πρέπει να πολεμήσει.
«Θα τον βοηθήσουμε, δεν θα τον αφήσουμε μόνο», τονίζει και περιγράφει το πώς έσωσε τον 50χρονο άνεργο.
«Περνούσα, λέει, από τη λεωφόρο Αναπαύσεως, όταν παρατήρησα στην άκρη του δρόμου έναν άνθρωπο να φλέγεται».
«Δεν γνώριζα, γιατί το έκανε, αλλά δεν παρατήρησα κανέναν οδηγό ή άλλον άνθρωπο να βρίσκεται δίπλα του», αναφέρει.
«Σε απόσταση δέκα μέτρων πιο κάτω από το σημείο, όπου,φλεγόταν, σταμάτησα με το αυτοκίνητο και έτρεξα να σβήσω τις φλόγες. Ο άνθρωπος είχε λαμπαδιάσει και δεν έλεγε τίποτα. Μετά έπεσε κάτω και ήταν κουλουριασμένος. Έμοιαζε σαν μια κούκλα. Είδα ότι ανέπνεε και αμέσως τον κάλυψα με την ηλιοπροστασία του αυτοκινήτου μου, αφού δεν είχα πυροσβεστήρα. Έτσι οι φλόγες έσβησαν και σώθηκε...».
Πριν καλά - καλά σταματήσει με το αυτοκίνητό του, είχε καλέσει με τη τηλέφωνό του το Πυροσβεστικό Σώμα.
«Όταν σταμάτησα εγώ, σταμάτησε και ένας ακόμη οδηγός, ο οποίος έτρεξε, μόλις έσβησα τις φλόγες και έβγαλε τα ρούχα του ανθρώπου από πάνω του για να μην συνεχίζει να καίγεται. Μετά ήλθε το ασθενοφόρο και τον διακόμισε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας», είπε ο κ. Μυλωνίδης.
Ο «πυροσβέστης» εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της υγείας του ανθρώπου που έσωσε από τις φλόγες και λέει ότι όταν γίνει καλά, θα πάει στο νοσοκομείο να τον δει.
«Θα πάω να τον δω και θα του πω ότι η ζωή είναι γλυκιά», λέει.
Πώς εκτυλίχθηκε το περιαστατικό
Τρία χρόνια άνεργος, γεγονός που του είχε προκαλέσει κατάθλιψη, είναι ο 50χρονος που αυτοπυρπολήθηκε το πρωί του Σαββάτου στα Βριλήσσια και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας.
Ο 50χρονος δούλευε σε μια βιοτεχνία η οποία έκλεισε πριν από τρία χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων και έκτοτε έμεινε χωρίς δουλειά.

Στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου περιλούστηκε με εύφλεκτο υλιικό και ακολούθως έβαλε φωτιά στα ρούχα του βρισκόμενος στη διασταύρωση των οδών Πεντέλης και Αναπαύσεως.

"Εθνος"