Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

"Ο κ. Βενιζέλος αντί να προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στους εκπροσώπους των εργαζομένων που δεν στήριξαν την καταστροφή των ταμείων με τη μείωση κατά 53,5% των αποθεματικών τους, οφείλει να εξηγήσει πού πήγαν τα λεφτά των εργαζομένων και των εργοδοτών από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οφείλει να αναλύσει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που εδώ και δεκαετίες διαχειρίστηκαν με ανευθυνότητα και παραβατικότητα τα αποθεματικά τους.
Άλλωστε, όπου τo κράτος θέλει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα των εργαζομένων, το έχει πράξει με τρόπο επικίνδυνο. Οι ασφαλισμένοι σήμερα έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις ελληνικές κυβερνήσεις που θεωρούν κάθε τι που δεν είναι δικό τους κτήμα τους, και κάθε τι που είναι κτήμα του δημοσίου το παραδίδουν προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.
Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος και κυρίως των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για τη λεηλάτηση των ασφαλιστικών ταμείων είναι συγκεκριμένες και δεν έχουν αποδοθεί ποτέ. Ας σταματήσει λοιπόν να μας κουνά το δάχτυλο και να μας υποδεικνύει ποιό είναι το συμφέρον μας και ας προχωρήσει, αν μπορεί, σε αυτοκριτική και καταλογισμό ευθυνών για την καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μας.
Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά την υπευθυνότητα, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί".