Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Η ΝΔ βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Άμεσα και καταλυτικά παρενέβη ο Γιάννης Μιχελάκης στη συζήτηση που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται δημοσίως, για το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, μετά τις επικείμενες εκλογές, με την προϋπόθεση ότι η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν θα καταφέρει να έχει αυτοδυναμία.

Η συζήτηση αυτή «φούντωσε» μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου που εμφάνιζαν περίπου ως δεδομένη τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς φήμες θέλουν τον Υπουργό Υγείας να έχει κινηθεί απολύτως αυτόνομα, χωρίς καν να συνεννοηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Έρχεται δε σε συνέχεια… προηγούμενης συζήτησης, για το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία ξεκαθάριζαν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εκλογές τον Απρίλιο αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να εκφραστεί ο ελληνικός λαός.
«Όσοι μιλούν για παράταση του βίου της κυβέρνησης ή για συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές, μιλούν εκ του πονηρού. Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται και θα κερδίσει τις εκλογές αυτοδύναμα», ήταν τα λόγια του Γιάννη Μιχελάκη. Που… διέλυσαν τα σύννεφα.