Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ένα φιλί, ένα σώμα…

Λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι Νάπολι- Τσέλσι ο τηλεοπτικός φακός “συνέλαβε” δυο από τα παιδάκια που συνόδευαν τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων κατά την είσοδο των ομάδων, μόλις τελείωσε ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ και λίγο πριν αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο, γυρίζουν αυθόρμητα και σκάνε ένα φιλί στους Γκαργκάνο και Λαβέτσι.

Ναι, ακόμα κι αυτή η λεπτομέρεια δείχνει ότι τα σπορ εξιτάρουν και βάζουν σε μια περίεργη διαδικασία όποιον συμμετέχει σε αυτά. Είτε ως παίκτης, ως ενεργό μέλος τους δηλαδή, είτε ως φίλαθλος. Ως φίλαθλος και όχι ως οπαδός, γιατί ο οπαδός τα βλέπει όλα ως κόντρα.
Τα παιδάκια δεν είχαν άλλον τρόπο εκείνη τη στιγμή για να ενισχύσουν τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας, παρά να τους δώσουν δύναμη με ένα φιλί. Εγιναν ένα με αυτούς και τους ξεπροβόδισαν στο παιχνίδι. Μπορεί να μην το αντιλήφθηκαν, μπορεί να μην το επεξεργάστηκαν καν στο μυαλό τους οι συγκεκριμένοι. Η εικόνα και μόνο δείχνει, πόσο σημαντική είναι η προσήλωση όλων σε ένα στόχο. Ανεξάρτητα ποιος είναι αυτός γιατί σαφώς δεν περιστρέφεται ο κόσμος όλος γύρω από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την πάλη και την προσπάθεια στη ζωή.
ΥΓ. Ηταν δυο πολύ μικρά παιδάκια, κι όχι κάτι μικρομέγαλα, που επειδή ο μπαμπάς είναι μεγαλοδημοσιογράφος ή ένας εκ των χορηγών της ομάδας μας… έχωσε πρώτους- πρώτους στη λίστα για να βγάλουμε φωτογραφίες και να τις μοστράρουμε την άλλη μέρα στο σχολείο…