Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πόσοι ακόμη “φυγάδευσαν” χρήματα;

Μια Παρασκευή πριν από τριήμερο, είναι ο πλέον ακατάλληλος χρόνος για αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ. Ή, από μια άλλη σκοπιά ανάγνωσης, ο καλύτερος, μιας και το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την Τρίτη, με ενημέρωση… νηστείας, θα συμβάλλει στο να γιγαντωθούν τα συμπεράσματα και οι εντυπώσεις που προκύπτουν από τη σημερινή αποκάλυψη Βενιζέλου στη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, Υπουργός Οικονομικών και… εν αναμονή Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου, δήλωσε από βήματος Κοινοβουλίου ότι οι τράπεζες έχουν δώσει στις αρμόδιες αρχές στοιχεία για καταθέσεις που… φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό το 2011, τη στιγμή της κορύφωσης της αβεβαιότητας για το κατά πόσο η Ελλάδα θα οδηγούνταν σε άτακτη χρεοκοπία.
Δεν μιλάμε όμως για τους… συνήθεις πλούσιους, τους οποίους έχουν καταγγείλει με χρονική σειρά ο Τζορτζ Σόρος, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Άνγκελα Μέρκελ. Αλλά για Έλληνες πολιτικούς, οι οποίοι σύμφωνα με την αφήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ. Είτε απευθείας οι ίδιοι, είτε μέσω συγγενικών προσώπων τους.
Η διαδικασία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση της ταυτοποίησης, και μετά τη διασταύρωση τα ονόματα των… πατριωτών βουλευτών θα δοθούν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ώστε να κληθούν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα σε απολογία.
Η ελληνική κοινωνία βέβαια, περιμένει να δοθούν σε εκείνη τα ονόματα. Ώστε να εξάγει τα αναγκαία συμπεράσματα. Προς γνώση και… συμμόρφωση, ενόψει του ακόμη πιο δύσκολου μέλλοντος.