Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Σε ένα μήνα ολοκληρώνονται τα έργα στον κόμβο Πλαγιαρίου

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα έργα εγκατάστασης αγωγού φυσικού αερίου που γίνονται στον κόμβο Πλαγιαρίου και προκαλούν κυκλοφοριακά προβλήματα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, στο δρόμο που συνδέει Θεσσαλονίκη και Περαία.
Τα έργα άρχισαν στις αρχές Ιουλίου και αποσκοπούν στην τοποθέτηση αγωγού, που θα τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο το δήμο Θερμαϊκού. Το εργοτάξιο καταλαμβάνει περίπου δυο λωρίδες κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οδηγοί και στις δυο κατευθύνσεις προς Θεσσαλονίκη και προς Περαία.
Πριν από το καλοκαίρι, στην ίδια περιοχή είχαν ολοκληρωθεί οι ασφαλτοστρώσεις από τον κόμβο Πλαγιαρίου και σε «βάθος» ενός χιλιομέτρου προς τον οικισμό του Πλαγιαρίου, από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τη... σκυτάλη πήρε το φυσικό αέριο και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γίνονται σε συνεννόηση με την Τροχαία και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, που ελέγχει το εργοτάξιο καθημερινά, όπως επισήμαναν οι αρμόδιοι της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης ΑΕ.
Οι ίδιοι τόνιζαν χτες στον «Α» ότι «καταβάλλεται προσπάθεια της συντομότερης δυνατής ολοκλήρωσης των εργασιών, αλλά παράλληλα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δε θα χρειαστούν τα συνεργεία να επιστρέψουν σε εργασίες ήδη ολοκληρωμένες. Υπολογίζουμε πως σε περίπου ένα μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Μέχρι στιγμής, δε μας έχουν αναφερθεί προβλήματα, αλλά, όπως και να έχει, πρόκειται για έργα επί της οδού, οπότε κάποια αναστάτωση θα υπάρξει». Η επιλογή του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος έγινε επειδή οι κυκλοφοριακοί φόρτοι είναι μειωμένοι σε σχέση με τις άλλες εποχές, λόγω διακοπών, όμως τα Σαββατοκύριακα, που αρκετός κόσμος πηγαίνει στις ανατολικές τουριστικές ακτές της Θεσσαλονίκης, δημιουργείται, σύμφωνα με πολίτες, ακόμη και μποτιλιάρισμα.
Τ.Τ.