Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Μιχελάκης, ο "βαρώνος Μυνχάουζεν" της ΝΔ


Τον ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης ανέλαβε ξανά ο Πάγκαλος, μετά τη σχετική εξαφάνισή του, το τελευταίο διάστημα. Ο Θ. Πάγκαλος επιτέθηκε με οξύτητα κατά του εκπρόσωπου της ΝΔ Γ. Μιχελάκη
Στέλιος Μπαμιατζής
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Θ. Πάγκαλος στον εκπρόσωπο της ΝΔ για τα στοιχεία που εμφάνισε η ΝΔ και δείχνουν διόγκωση του κράτους επί ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Πάγκαλος προχώρησε σε μακροσκελή δήλωση, λίγες μόλις ημέρες μετά τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μιχελάκης περί δημιουργίας νέων κρατικών δομών από το ΠΑΣΟΚ.
Στην ανακοίνωσή του λοιπόν, ο ένας αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει τον εκπρόσωπο της ΝΔ "βαρώνο Μυνχάουζεν" και κάνει λόγο για κατά συρροήν ψέματα και συνεχή παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού.
"Ο κ. Μιχελάκης, σε προφανή αμηχανία μπροστά στο μεγάλο έργο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προέβη σε συνηθισμένα για αυτόν ατοπήματα. Πρώτα, δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εγκατέλειψε το σχέδιο, το οποίο είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία για την κατάργηση περίπου 250 οργανισμών, έπειτα ισχυρίστηκε ότι δήθεν οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης αναβάλλονται για εννέα μήνες, για να φθάσει στο αίσχιστο σημείο ανευθυνότητας, να δίδει ψευδείς αριθμούς και στοιχεία με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων" σημειώνει ο Θ. Πάγκαλος και προσθέτει:
"Ο "βαρώνος Μυνχάουζεν" της Νέας Δημοκρατίας, αν δεν είναι ο ίδιος απληροφόρητος, όφειλε να γνωρίζει ότι η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Καταργήσεων και Συγχωνεύσεων Φορέων του Δημοσίου Τομέα εξέτασε όλους τους φορείς, τους οποίους η Νέα Δημοκρατία φιλοδοξούσε να καταργήσει -μιας και δεν είχε ποτέ την βούληση και την ικανότητα να το πράξει- και πρότεινε την κατάργηση ή συγχώνευση των περισσότερων εξ αυτών".
Η επίθεση του Θ. Πάγκαλου όμως δε σταματά σε αυτό το σημείο. Αναφέρεται σε ανευθυνότητα, θρασύτητα και κατρακύλα προσωπικά του ίδιου του κ. Μιχελάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι προσμετρά την καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού των καταργούμενων 11 μεγάλων φορέων.
Αντίθετα, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, στους δυο πίνακες που παρουσίασε οι υπηρεσίες που αναφέρονται στον δεύτερο αναφέρονται και στον πρώτο, όταν την ίδια στιγμή αυτή εργάζεται, ανελλιπώς, για την ανόρθωση του Κράτους, που η ίδια η Νέα Δημοκρατία διέλυσε.
Τέλος, ο κ. Πάγκαλος συνδέει την ΝΔ με "ανώνυμα blogs" που όπως λέει μεταδίδουν "ως ειδήσεις μυθεύματα και αποκυήματα της αρρωστημένης φαντασίας τους ότι όλη η κυβέρνηση βρίσκεται σε διακοπές".
Μιχελάκης: "Θα ήταν καλύτερα για τον τόπο, εάν ο Πάγκαλος ήταν μόνιμα σε διακοπές"
Οξύτατη ήταν και η αντίδραση του κ. Μιχελάκη, ο οποίος σε δήλωσή του επισημαίνει πως αν και ο κ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του κόμματος και ομολογεί τις πρακτικές ΠΑ.ΣΟ.Κ, δεν δίνει ουσιαστικές εξηγήσεις.
Ο κ. Μιχελάκης κατηγορεί τον κ. Πάγκαλο για " πολιτικό θράσος" και πως αγνοεί τί κάνει ο πρώτος αντιπρόεδρος, ενώ του ασκεί έντονη κριτική καθώς, όπως τονίζει, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν λέει πως γίνεται "από τη μια, να καταργούν οργανισμούς και να προετοιμάζουν απολύσεις και από την άλλη, να δημιουργούν νέους φορείς και να προχωρούν σε προσλήψεις".
"Μπορεί, βέβαια, ο κ. Πάγκαλος να κομπάζει για το «μεγάλο»- όπως λέει- «έργο της κυβέρνησης», δηλώνει ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως "τα αποτελέσματα, όμως, τα ξέρουν καλά, γιατί τα υφίστανται καθημερινά όλοι οι Έλληνες, μέσα από τις αλλεπάλληλες περικοπές και φορολογικές επιδρομές, τα λουκέτα, την ανεργία και την ύφεση."
Τέλος όσον αφορά στο θέμα των διακοπών που αναφέρει στην απάντησή του στη ΝΔ ο κ. Πάγκαλος, ο κ. Μιχελάκης δηλώνει καυστικά πως " σίγουρα θα ήταν καλύτερα για τον τόπο, εάν ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος βρισκόταν μόνιμα σε διακοπές. Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει για να κερδίσει και ο ίδιος και ο τόπος".