Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοκινητιστές

Με 13 ψήφους υπέρ, έξι κατά και δύο απουσίες οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, έπειτα από τη σημερινή τρίωρη και πλέον συνεδρίαση των προεδρείων των αυτοκινητιστών από όλη την Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων του κλάδου, τα ταξί θα βγουν άμεσα στους ελληνικούς δρόμους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του από την αρχή και είχε εισηγηθεί την αναστολή των κινητοποιήσεων, μία απόφαση που τελικά επικράτησε. Ωστόσο αναμένονται οι δηλώσεις του για την απόφαση.
«Δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε την απεργία σε κενό χρόνο», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο κ. Λυμπερόπουλος.
Κατά της αναστολής της απεργίας, ψήφισαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από τη Σπάρτη, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, και την Πάτρα και δύο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από την Αθήνα.
Υπενθυμίζεται πως η απεργία διήρκησε 19 ημέρες εν μέσω τουριστικής περιόδου, με πολλούς κλάδους του τουρισμού να έχουν πληγεί από τις κινητοποιήσεις.
Στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι περιφερειάρχες με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των αυτοκινητιστών (ΠΟΕΙΑΤΑ), είπαν ότι δεν θα δέχονται αιτήσεις, ούτε θα εκδώσουν νέες άδειες για ταξί, μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών.
Παράλληλα, είπαν στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ότι θα πάρουν και οι ίδιοι μέρος στο δημόσιο διάλογο, που αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του μήνα, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.
Τέλος, σχετικά με τις διοικητικές κυρώσεις (αφαίρεση αδειών κυκλοφορίας κλπ) οι περιφερειάρχες ξεκαθάρισαν ότι ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί, εκτός και αν υπάρξει άλλη ρύθμιση από πλευράς υπουργείου Μεταφορών ή Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των κυρώσεων σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών.