Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Νίκη - πρόκριση του ΠΑΟΚ

Εύκολα πέρασε στην επόμενη φάση του Εuropa League, με νίκη 3-0 επί της Βελερέγκα. Τα γκολ οι Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Φωτάκης.
Συγκλονιστικό παρών 25.000 φιλάθλων στην Τούμπα.
.Του Γιώργου Κουβεντίδη
Σε μια ωραία ευρωπαϊκή βραδιά, ο ΠΑΟΚ... ξεπέταξε τη Βαλερέγκα με 3-0 και γιόρτασε με 25.000 φίλους του την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Με το σοβαρό και μεστό παιχνίδι του, ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τους Νορβηγούς. Διαχειρίστηκε πολύ καλά την κατάσταση απέναντι σε μια ομάδα που είναι σαφώς πιο έτοιμη απ’ αυτόν, και με συνοπτικές διαδικασίες σφράγισε το εισιτήριο για τα πλέι οφ, αποδίδοντας κατά διαστήματα και πολύ καλό ποδόσφαιρο.
Ο Μπόλονι, όπως είχε προϊδεάσει από την Τετάρτη, επέλεξε να αφήσει χώρους στους Νορβηγούς, και στους ανοιχτούς χώρους έδωσε διαστάσεις στη νίκη του.
Το σκορ άνοιξε στο 44’ ο Βιεϊρίνια, με ένα πολύ ωραίο γκολ, ύστερα από κόρνερ του Γκαρσία, κι αυτό το γκολ έκανε τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ.
Η Βαλερέγκα προσπάθησε να ανοιχτεί στο δεύτερο ημίχρονο, άφησε χώρους και ο ΠΑΟΚ βρήκε τη χαρά του.
Στο 49’ ο Φωτάκης έβγαλε μια μαγική μπαλιά στον Αθανασιάδη, ο οποίος εκτέλεσε εύκολα τον Χίρσφελντ, στο 58’ πήγε να γίνει το ίδιο, αλλά ο Καναδός έκοψε τον φορ του ΠΑΟΚ και στην επαναφορά ο Φωτάκης πέτυχε το τελικό 3-0.
Ο Λάζλο Μπόλονι βρήκε και την ευκαιρία να δοκιμάσει πράγματα στο τελευταίο ημίωρο και έκανε την έκπληξη με τον Κοντρέρας. Στο 78’ έριξε στη μάχη και τον Χιλιανό, ο οποίος έπαιξε ως χαφ, δίπλα στον Φωτάκη, ενώ στο 82’ προωθήθηκε ως... επιθετικός σε εκτέλεση κόρνερ, πήρε μια ωραία κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι...
“Είμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά κάναμε ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την εμφάνιση του Όσλο. Είναι θετικό ότι βάλαμε πέντε γκολ συνολικά, χωρίς να δεχτούμε κανένα. Αυτή η νίκη ήταν ένα μικρό δώρο για τον κόσμο που ήρθε να μας υποστηρίξει”, είπε ο Λάζλο Μπόλονι.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία (78’ Κοντρέρας), Αρίας, Ίβιτς (60’ Γεωργιάδης), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69’ Ρομπέρ), Αθανασιάδης.
ΒΑΛΕΡΕΓΚΑ: Χίρσφελντ, Νόρντβικ (46’ Λι), Μούρι, Ντος Σάντος, Μπέρε, Ογκούντε (60’ Χέσταντ), Κονέ, Φελά, Στράντμπεργκ, Ζάγιτς (73’ Νίλσεν), Σινγκ.

Μπόλονι: “Βήμα μπροστά”

Ο Λάζλο Μπόλονι τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: “Είναι πολύ καλό που σκοράραμε πέντε φορές σε δύο παιχνίδια. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, παρά το 3-0. Δεν αντικατοπτρίζει το σκορ την εικόνα του αγώνα. Είχαμε άγχος. Σε σχέση με τον πρώτο αγώνα πιστεύω ότι σήμερα κάναμε ένα βήμα εμπρός”, ενώ για την πρώτη του παρουσία στην Τούμπα σε επίσημο παιχνίδι τόνισε: “Είμαι χαρούμενος. Ήρθε πολύς κόσμος να μας δει και τον ευχαριστώ για τη βοήθεια. Ελπίζω η εμφάνισή μας να τον ευχαρίστησε”.

Μπαίνει στους ισχυρούς της κλήρωσης και περιμένει

Σήμερα το μεσημέρι γίνεται στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα μάθει κι ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο του αντίπαλο, στο δρόμο για τους ομίλους της διοργάνωσης. Ο Δικέφαλος θα είναι στους ισχυρούς των πλέι οφ και θα βρει στον δρόμο του μια θεωρητικά αδύναμη ομάδα, αν και στο γκρουπ των αδυνάτων, υπάρχουν και υπολογίσιμοι αντίπαλοι.
Στους πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ βρίσκονται οι Τουν, Καρπάτι, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, ΑΕΚ Λάρνακας, Γιούνγκ Μπόις, Νασιονάλ, Ανόβερο, Σοσό, Ντνίπρο, Τραμπζονσπόρ, Μπούρσασπορ, Σπάρτακ Τρνάβα, Χέλσινγκμποργκ, Βόρσκλα, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ομόνοια, Χαποέλ Τελ Αβίβ, Ερυθρός Αστέρας, Χαρτς, Σπάρτα Πράγας, Σιόν, Ριντ, Άαλεσουντ, Αλάνια, Λίτεξ Λόβετς, Νόρτζελαντ, Λέγκια, Σλόβαν Μπρατισλάβας, Μάριμπορ, Ελσίνκι, Εκράνας, Ζεσταφόνι, Σάμροκ Ρόβερς, Ντιναμό Τιφλίδας, Γκαζ Μετάν, Ραμποτνίτσκι, Λοκομοτίβ Σόφιας ή Σλασκ και Γκιμαράες ή Μίντιλαντ.
Στους πιθανούς αντιπάλους θα ήταν και η Παρτιζάν, η οποία ωστόσο λόγω του αποκλεισμού της Παλέρμο, ανέβηκε στο γκρουπ των ισχυρών.
Οι αγώνες των πλέι οφ θα γίνουν στις 18 και 25 Αυγούστου.

Ο ΠΑΟΚ “νίκησε” και τις... παραλίες

Καλές οι παραλίες, αλλά ακόμα καλύτερος ο ΠΑΟΚ! Αρχές Αυγούστου, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ παράτησαν τις παραλίες και μαζεύτηκαν χθες το βράδυ στην Τούμπα, για να ζήσουν άλλη μια ωραία ευρωπαϊκή βραδιά, από τις πολλές που τους έχει προσφέρει η ομάδα τους τον τελευταίο -τουλάχιστον- χρόνο!
Η Τούμπα ξεχείλιζε από ενθουσιασμό και πάθος χθες το βράδυ, καθώς για τους περίπου 25.000 φίλους του ΠΑΟΚ που πήγαν χθες στο γήπεδο η πρώτη επίσημη εμφάνιση της ομάδας τους στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα πολύ δυνατό κίνητρο, παρά το σκορ του πρώτου αγώνα, καθώς το 2-0 του Όσλο δεν άφηνε πολλές αμφιβολίες για την ομάδα που θα προκριθεί.
Στην Τούμπα βρέθηκαν χθες και περίπου 50 Νορβηγοί, που έζησαν κι αυτοί την ωραία ατμόσφαιρά της! Οι φίλοι της Βαλερέγκα μπήκαν πρώτοι στο γήπεδο και κάθισαν στην άκρη της Θύρας 2, χωρίς να συναντήσουν προβλήματα, χειροκρότησαν τους παίκτες τους μόλις βγήκαν στο γήπεδο, φώναξαν τα συνθήματά τους και συμμετείχαν πολλές φορές στο... πανδαιμόνιο που δημιουργούσαν οι περίπου 25.000 φίλοι του ΠΑΟΚ. Πολλές φορές μάλιστα οι Νορβηγοί επιστράτευσαν κινητά τηλέφωνα και κάμερες για να απαθανατίσουν εικόνες από τις κερκίδες της Τούμπας.
Πραγματικός... τάπητας ήταν χθες ο αγωνιστικός χώρος της Τούμπας, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το προβληματικό τερέν που συναντούσαν τα τελευταία χρόνια οι παίκτες του ΠΑΟΚ, σε σημείο που τους δυσκόλευε να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο χορτοτάπητας της Τούμπας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, προκαλώντας ευμενή σχόλια. Πριν από το παιχνίδι, μάλιστα, ποτίστηκε και η μπάλα κυλούσε σε... ασυνήθιστες για Τούμπα ταχύτητες!
Λίγο πριν τη σέντρα, πάντως, υπήρξε κι ένα... ευτράπελο, καθώς τα μπεκ δεν έκλεισαν όταν παρατάχτηκαν οι δύο ομάδες στο γήπεδο, με αποτέλεσμα οι 22 παίκτες και οι διαιτητές να γίνουν μούσκεμα!
•Πανηγυρισμοί με... τάκλιν. Τον δικό του τρόπο να πανηγυρίζει, έχει ο Μπρούνο Τσιρίλο. Πέρσι, όποτε σκόραρε ο Αθανασιάδης, ο Ιταλός του έδινε… φάπες, χθες δοκίμασε κάτι πιο… επικίνδυνο όταν πέτυχε το πρώτο γκολ ο Βιεϊρίνια. Ο Τσιρίλο επιχείρισε τάκλιν στον Πορτογάλο, όταν αυτός πανηγύριζε το γκολ του, αλλά ο Βιεϊρίνια το κατάλαβε και τον απέφυγε.

.