Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Απατεώνες κατέληξαν τραυματίες στο νοσοκομείο

Μπαστούνια τα βρήκαν δύο αδέρφια μετά την εξαπάτηση ηλικιωμένου σε χωριό του Κιλκίς. Ο 80χρονος τους αντιλήφτηκε και ειδοποίησε την αστυνομία, που καταδίωξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, όμως στο δρόμο έχασαν τον έλεγχο του ΙΧ που ανατράπηκε και τραυματίστηκαν.

Του Κώστα Καντούρη
ckantouris@yahoo.gr

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βαλτοτόπι Κιλκίς. Τα δύο αδέρφια ηλικίας 29 και 31 χρόνων, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για απάτες, επισκέφτηκαν τον 80χρονο στο σπίτι του και παρίσταναν τους λογιστές, χρησιμοποιώντας τη γνωστή μεθοδολογία απάτης σε βάρος ηλικιωμένων. Συγκεκριμένα έπεισαν τον 80χρονο πως ο γιος του είχε χρέη στην εφορία και εκείνος τους έδωσε το ποσό των 350 ευρώ, για να εξοφλήσει την υποτιθέμενη οφειλή. Όταν έφυγαν με το αυτοκίνητό τους, ο ηλικιωμένος αντιλήφτηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία. Ακολούθησε κινητοποίηση των διωκτικών αρχών και αστυνομικοί της ασφάλειας Κιλκίς αναζήτησαν τα δύο αδέρφια, που τελικά εντόπισαν να κινούνται στην επαρχιακή οδό Πολυκάστρου - Αγίου Πέτρου. Όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον 29χρονο οδηγό να σταματήσει για έλεγχο, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από την αστυνομία. Ακολούθησε καταδίωξη του αυτοκινήτου, όμως στον δρόμο ο 29χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο ανατράπηκε. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο που παρέλαβε τους δύο τραυματίες, οι οποίοι συνελήφθησαν και εξακολουθούσαν χθες να νοσηλεύονται φρουρούμενοι με κατάγματα στο σώμα τους από το ατύχημα. Στην έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του 31χρονου τα χρήματα του ηλικιωμένου και αποδόθηκαν.

ΛΗΣΤΕΨΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ
Ληστής στη Θεσσαλονίκης συνελήφθη από περαστικούς που τον καταδίωξαν, αφού προηγουμένως επιτέθηκε σε 89χρονη, αρπάζοντας το πορτοφόλι της. Η ληστεία έγινε το πρωί της Δευτέρας στην Άνω Πόλη, όταν 31χρονος από τη Βουλγαρία πλησίασε την 89χρονη που περπατούσε και χρησιμοποιώντας σωματική βία άρπαξε το πορτοφόλι που είχε μαζί της. Η υπερήλικη άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όμως ήδη το σκηνικό είχαν αντιληφτεί περαστικοί, οι οποίοι καταδίωξαν και ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό. Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία και μέλη της ομάδας “Ζήτα” τον συνέλαβαν, ενώ το πορτοφόλι βρέθηκε στην τσέπη του και αποδόθηκε στην 89χρονη.