Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / DARREN STAPLES


Ένας σκύλος φτάνει με το λεωφορείο στη διάσημη έκθεση σκύλων «Crufts» που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας.

EPA / WU HONG

Οι σκιές δύο αστυνομικών διακρίνονται κατά την ανατολή του ηλίου, καθώς φρουρούν την οροφή του Εθνικού Μουσείου, πριν την εναρκτήρια συνεδρίαση της τρίτης ολομέλειας του 12ου Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου στο Πεκίνο. Το Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο έχει περισσότερους από 3.000 αντιπροσώπους και είναι το μεγαλύτερο κοινοβούλιο στον κόσμο, αν και η λειτουργία του περιορίζεται κυρίως στο να επικυρώνει επισήμως την έγκριση των αποφάσεων και της πολιτικής που καθορίζεται από τους ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

REUTERS / STRINGER/IRAQ

Σιίτες μαχητές εκτοξεύουν έναν πύραυλο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Salahuddin. Χιλιάδες Ιρακινοί στρατιώτες και Σιίτες πολιτοφύλακες προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο των τζιχαντιστών στο Τικρίτ και τις κοντινές πόλεις.

INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η Μαρία - Έλενα Κυριάκου, με το τραγούδι «Οne Last Breath», θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο στη Βιέννη. Μέρος της εκδήλωσης - που πραγματοποιήθηκε στη μουσική σκηνή «Έναστρον» - ήταν αφιερωμένο στην Έλενα Παπαρίζου, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για τη χώρα μας με το «My Number One», το 2005.

REUTERS / JON WOO

Ένας ακροβάτης ισορροπεί σ’ ένα τεντωμένο σχοινί με τα γόνατά του, πάνω από την Wanda Plaza στην πόλη Ταϊγιουάν της επαρχίας Σάνζι της Κίνας.

EPA / NARENDRA SHRESTHA

Μία ομάδα παιδιών από το Νεπάλ ρίχνουν μπαλόνια με νερό κατά τη διάρκεια των εορτασμών ανοιξιάτικου φεστιβάλ στο Κατμαντού. Το φεστιβάλ Holi, γνωστό και ως το Φεστιβάλ των Χρωμάτων, σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και γιορτάζεται σε όλο το Νεπάλ για πολλές ημέρες.

EPA / KURENAI NURSING HOME

Τα 117α γενέθλιά της γιόρτασε την Πέμπτη η Μιζάο Οκάουα, η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει καταγραφεί στα βιβλία των ρεκόρ Guinness ως ο γηραιότερος άνθρωπος του πλανήτη. Η κα Μιζάο γεννήθηκε στην Οσάκα της Ιαπωνίας στις 5 Μαρτίου του μακρινού 1898, με την οικογένειά της να διοργανώνει ένα… μικρό πάρτι - έκπληξη με αφορμή τα γενέθλιά της.

EPA / METIN BOLAT

Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο της συντριβής στρατιωτικού αεροσκάφους κοντά στο Ικόνιο, στην κεντρική Τουρκία. Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη στο υψίπεδο της Ανατολίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο χειριστές του. Πρόκειται για το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

REUTERS / MARKO DJURICA

Ένας άνδρας περπατάει μπροστά από ένα κατεστραμμένο σπίτι σε μια κατοικημένη περιοχή στο Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

INTIME NEWS / ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιογράφοι φωτογραφίζουν την πόρτα πίσω από την οποία συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στη βουλή. Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της εσωκομματικής σύγκρουσης που υποφώσκει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου αναμένεται σήμερα στη Ν.Δ., κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

REUTES / MIKE SEGAR

Ένας άνδρας βγάζει βόλτα τον σκύλο του σε πάρκο του Μανχάταν νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Νέα Υόρκη και τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

naftemporiki.gr