Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ


Μία ανθισμένη αμυγδαλιά σε περιοχή του Ναυπλίου. Οι πρώτες ημέρες της άνοιξης ξεκίνησαν με άνοδο της θερμοκρασίας.

EPA / NIC BOTHMA

Ένας πυροσβέστης επιχειρεί να περιορίσει μία φωτιά σε κατοικία στο Κέιπ Τάουν. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων που μαίνονταν σε ολόκληρη τη νότια χερσόνησο του Κέιπ Τάουν. Οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

EPA / POOL

Ο πρίγκιπας της Βρετανίας Ουίλιαμ μιλά στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο.

REUTERS / OMAR SOBHANI

Αφγανοί επιζώντες από μία χιονοστιβάδα διασχίζουν το χωριό Abdullah Khil στην περιφέρεια Παντζίρ. Περισσότεροι από 180 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο βόρειο Αφγανιστάν λόγω των χιονοστιβάδων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο φωτογραφικός φακός «αιχμαλωτίζει» ένα ψευταηδόνι στη παραλία του Αγίου Νικολάου, στο Ναύπλιο. Το ψευταηδόνι είναι ένα μικρό, εντομοφάγο, ωδικό πουλί που ανήκει στην οικογένεια Συλβιίδες (Sylviidae).

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ιερωμένοι φθάνουν στο Εφετείο της Αθήνας προκειμένου να συμπαρασταθούν στους ιερομόναχους Εφραίμ και Αρσένιο που δικάζονται για την υπόθεση της μονής Βατοπαιδίου. Για τις 23 Μαρτίου διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, προκειμένου να οριστεί άλλη δικαστική αίθουσα, μεγαλύτερης χωρητικότητας για τους 13 κατηγορουμένους (έχει αποβιώσει μία εκ των κατηγορουμένων) και οι συνήγοροί τους. Με την έναρξη της διαδικασίας δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής το ελληνικό Δημόσιο το οποίο σύμφωνα με τους συνηγόρους του, διεκδικεί ποσό 234 εκατ. ευρώ.

REUTERS / DARREN WHITESIDE

Μία αγρότισσα τραβά ένα παλιό αλιευτικό δίχτυ πάνω από ένα χωράφι στο οποίο καλλιεργείται ρύζι στο Cilacap, προκειμένου να το προστατεύσει από τις «επιδρομές» των πτηνών.

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Συνελήφθη σήμερα το πρωί σε περιοχή της Σαλαμίνας η Αγγελική Σπυροπούλου, η οποία καταζητείτο ως συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού. Η σύλληψη έγινε στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου -έγκλειστων φερόμενων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς- στην οδό Άγιου Χαραλάμπους στην περιοχή Περιστέρια, όπου εκεί κρυβόταν η Αγγελική το τελευταίο χρονικό διάστημα.

EPA / DANIEL DAL ZENNARO

Ένα μοντέλο παρουσιάζει μία δημιουργία του οίκου μόδας Dsquared2 από τη συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 2015 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Μιλάνο.

REUTERS / POOL

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι (δεξιά) και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη Γενεύη.

REUTERS / JONATHAN ERNST

Εργάτες πραγματοποιούν εργασίες στον χώρο όπου θα λάβει χώρα το συνέδριο του φιλο-ισραηλινού αμερικανικού λόμπι AIPAC στην Ουάσιγκτον. Εκστρατεία με στόχο να τορπιλίσει τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που προσπαθούν να επιτύχουν έως τις 31 Μαρτίου οι μεγάλες δυνάμεις και το Ιράν ξεκινά σήμερα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στιγμιότυπο από το κέντρο της Αθήνας.