Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας


EPA / YONHAP
Μία υποβρύχια παράσταση μπαλέτου πραγματοποιείται από δύο χορεύτριες σε ενυδρείο της Σεούλ. Το ενυδρείο 63 Sea World ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1985 και είναι το πρώτο δημόσιο ενυδρείο της Νότιας Κορέας.










EPA / PONGMANAT TASIRI

Γενική άποψη της πόλης Τσιάνγκ Μάι στη βόρεια Ταϊλάνδη. Πολλές επαρχίες στη βόρεια Ταϊλάνδη επηρεάζονται από το νέφος, που δημιουργείται από την εποχική ανεξέλεγκτη καύση σε χωράφια και από τις πυρκαγιές, με αποτέλεσμα η ατμοσφαιρική ρύπανση σε πολλές περιοχές της Ταϊλάνδης να έχει φτάσει σε επίπεδα που επιβαρύνουν την υγεία.


ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ

Aνεμολούλουδα ανθισμένα σε περιοχή της πόλης του Ναυπλίου. Όταν ο άνεμος φυσάει κάνει τα μπουμπούκια του φυτού να ανθίζουν και ύστερα ένα άλλο ανεμοφύσημα παρασέρνει τα πέταλα μακριά. Το λουλούδι αυτό ονομάστηκε ανεμώνη ή ανεμολούλουδο επειδή ο άνεμος βοηθάει την ανθοφορία του αλλά και την παρακμή του. Η ανεμώνη είναι μελισσοκομικό φυτό και δίνει γύρη. Ανθίζει τον χειμώνα έως αρχές της άνοιξης.

REUTERS / HANDOUT

Οι λουόμενοι (από αριστερά προς δεξιά) Fanny Caritte, Milena Georgeault and Maxime Goyou Beauchamps από το Κεμπέκ αναδεικνύουν τα μαλλιά τους που έχουν παγώσει, καθώς απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε μία πισίνα με θερμοκρασία νερού τους 40 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που η θερμοκρασία αέρα είναι στους -30 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ένα κοτσύφι κάθεται σε θάμνο στο κέντρο της Αθήνας.


REUTERS / NAVESH CHITRAKAR

Αεροπλάνο των τουρκικών αερογραμμών βρίσκεται καθηλωμένο σε διάδρομο προσγείωσης του διεθνούς αεροδρομίου Tribhuvan στο Κατμαντού. Το αεροσκάφος τύπου AIRBUS 330 με 238 επιβάτες παρέκκλινε του διαδρόμου προσγείωσης, λόγω ολισθηρότητας και της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στο αεροδρόμιο τη δεδομένη στιγμή.


EPA / NIC BOTHMA

Η 82χρονη Fran Collings βρίσκεται ανάμεσα στα ερείπια του σπιτιού της στο προάστιο Τοκάι του Κέιπ Τάουν. Η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τέσσερις ημέρες επεκτάθηκε λόγω των νοτιοανατολικών θυελλωδών ανέμων και έχει προκαλέσει την καταστροφή σε πάνω από 3.000 εκτάρια γης και κατοικίες γύρω από το Κέιπ Τάουν. Πολλοί κάτοικοι στις περιοχές αυτές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

REUTERS / TYRONE SIU

Μία υπάλληλος τοποθετεί κοσμήματα σε προθήκες στη διεθνή έκθεση κοσμημάτων του Χονγκ Κονγκ. Περισσότεροι από 4.300 εκθέτες από 52 χώρες συμμετέχουν στην τετραήμερη έκθεση που αρχίζει την Τετάρτη.

REUTERS / THOMAS PETER

Ένας κύκνος κολυμπάει στην τάφρο γύρω από το αυτοκρατορικό παλάτι, καθώς τα δέντρα αντανακλούνται στο νερό κατά τη διάρκεια μιας ηλιόλουστης μέρας του χειμώνα στο Τόκιο.


INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αγρότης κλαδεύει στο αμπέλι του στα Μεσόγεια Αττικής.


EPA / YOAN VALAT


Ένα μοντέλο παρουσιάζει μία δημιουργία του Βέλγου σχεδιαστή Cedric Charlier από τη συλλογή του πρετ-α-πορτε για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2015/16 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Παρίσι.


REUTERS / BRIAN SNYDER

Δημοσιογράφοι και κόσμος έχουν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο όπου πραγματοποιείται η δίκη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, βασικού ύποπτου για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη το 2013. Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα αγόρι οκτώ ετών, είχαν χάσει τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 260 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί, με πολλούς εξ αυτών να ακρωτηριάζονται. Στη φωτογραφία διακρίνεται ένας άνθρωπος να κρατάει πανό που αναγράφει «Η θανατική ποινή είναι δολοφονία».

naftemporiki.gr