Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας


EPA / MAST IRHAM
Ένα αγόρι βουτά στη θάλασσα από προβλήτα λιμανιού της Ιάβας, στην Ινδονησία. 

REUTERS / ALEXANDRE MENEGHINI

Ο 12χρονος Λάζαρο Πέρες πηγαίνει βόλτα ένα κορίτσι στο κέντρο της Αβάνα, με την Κόκο, το ηλικίας 2 ετών πόνι του. Η οικογένεια του Πέρες κερδίζει περίπου 15 δολάρια την ημέρα νοικιάζοντας τα πέντε πόνι της σε όσους επιθυμούν να κάνουν τα παιδιά τους μια έφιππη βόλτα στην πόλη. 

REUTERS / RANDALL HILL

Οι Σομελιέ Λάρι Στόουν και Πολ Ρόμπερτς γεμίζουν ένα ποτήρι από το κρασί μπουκαλιού που εντοπίστηκε άθικτο σε ναυάγιο του 1864, κατά τη διάρκεια έκθεσης φαγητού και κρασιού στο Τσάρλεστον των ΗΠΑ. Πριν από τέσσερα χρόνια αρχαιολόγοι είχαν εντοπίσει πέντε σφραγισμένες φιάλες κρασιού στο ναυάγιο του ατμόπλοιου «Mary-Celestia», το οποίο βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, ανοικτά των ακτών των Βερμούδων.

EPA / Hilario Aguilar Aguilar

Ένα από τα δύο μουμιοποιημένα πτώματα που εντόπισαν μέλη σωστικών συνεργείων, κατά τη διάρκεια αναρρίχησης στην κορυφή του όρους Πίκο ντε Ορισάμπα, στην πολιτεία Πουέμπλα του Μεξικού. Οι αρχές εκτιμούν ότι τα δύο πτώματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή ανήκουν σε ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα το 1959.

EPA / LUKAS COCH

Αερόστατα πετούν πάνω από τη λίμνη Μπέρλεϊ Γκρίφιν της Αυστραλίας, στο πλαίσιο του 29ου φεστιβάλ αεροστάτου της Καμπέρα.

REUTERS / DENIS BALIBOUSE

Η εγκατάσταση «Cube 365» διακρίνεται σε ορεινή τοποθεσία πάνω από την πόλη Σιόν της Ελβετίας με θέα την κοιλάδα του Ροδανού. Το «Cube 365» είναι ένα αυτόνομο κατάλυμα σε μέγεθος ενός κοντέινερ, το οποίο κάθε εβδομάδα τοποθετείται σε διαφορετικά σημεία, ενώ επιλέγονται με κλήρωση τα άτομα που θα διανυκτερεύσουν σε αυτό. Το πρότζεκτ αποτελεί πρωτοβουλία τουριστικού γραφείου για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την προσχώρηση του καντονιού Βαλέ στην ελβετική συνομοσπονδία.

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από την πλατεία Μοναστηρακίου, το μεσημέρι του Σαββάτου. 

EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Μοντέλο παρουσιάζει δημιουργία της σχεδιάστριας Tsumori Chisato στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας του Παρισιού. 

EPA / PIYAL ADHIKARY

Στιγμιότυπο από τον εορτασμό του ινδουιστικού θρησκευτικού φεστιβάλ Χόλι, γνωστού και ως «φεστιβάλ των χρωμάτων» στην Καλκούτα. Σε ολόκληρη την Ινδία, μικροί και μεγάλοι πετούν ο ένας στον άλλον χρωματιστή σκόνη και νερό, υποδεχόμενοι με αυτόν τον τρόπο την άνοιξη.

REUTERS / SUHAIB SALEM

Συγγενείς και φίλοι μεταφέρουν τη σορό του Παλαιστίνιου ψαρά Ταουφίκ Άμπου Ρεγιάλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το ισραηλινό ναυτικό άνοιξε πυρ εναντίον αλιευτικών που έπλεαν στα ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ επικαλούμενο ανησυχίες για ζητήματα ασφάλειας, διατηρεί ναυτικό αποκλεισμό στην περιοχή κι επιτρέπει την αλιεία σε μία ζώνη έξι ναυτικών μιλίων από τις ακτές. Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποστηρίζει ότι τέσσερα πλοιάρια είχαν απομακρυνθεί από τη ζώνη αλιείας. Οι Παλαιστίνιοι από την πλευρά τους διαμαρτύρονται ότι η ζώνη αυτή δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του πληθυσμού.

naftemporiki.gr