Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / ROMEO RANOCO

Ένας φοιτητής ποζάρει για φωτογραφία μπροστά σε μια τρισδιάστατη τοιχογραφία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στο μουσείο «Art In Island», στην πόλη Κεζόν, στη Μανίλα στις Φιλιππίνες.
Το «Art In Island» θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα διαδραστικά τρισδιάστατα μουσεία της Ασίας. Ανάμεσα στα εκθέματά του βρίσκονται μερικές από τις μεγαλύτερες τρισδιάστατες τοιχογραφίες, κάτι που ωθεί τον επισκέπτη να γίνει κομμάτι της τέχνης σύμφωνα με εκπρόσωπο του μουσείου.


REUTERS / LUCY NICHOLSON


Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Χάρισον Φορντ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε την Πέμπτη το μεσημέρι (τοπική ώρα), όταν το μικρό αεροπλάνο που οδηγούσε συνετρίβη σε ένα γήπεδο γκολφ στο Λος Άντζελες λίγο μετά την απογείωσή του από το τοπικό αεροδρόμιο. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ηθοποιού επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Χάρισον Φορντ νοσηλεύεται εκτός κινδύνου μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου του, το οποίο, όπως ανέφερε, παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα.


INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Ένα τεράστιο γκράφιτι καλύπτει την εξωτερική όψη του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου, επί της οδού Στουρνάρη.


REUTERS / STRINGER/INDIA


Ένας άντρας πετά νερό με χρώμα σε έναν άλλο, κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Χόλι, στη νότια Ινδική πόλη Τσενάι. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στον εορτασμό του ινδουιστικού θρησκευτικού φεστιβάλ Χόλι, γνωστού και ως «η γιορτή των χρωμάτων», πετώντας ο ένας στον άλλον χρωματιστή σκόνη και νερό. Το φεστιβάλ σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ινδία.


REUTERS / AMMAR AWAD


Μία αστυνομικός κλαίει στο σημείο όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, κοντά σε στάση τραμ στην Ιερουσαλήμ. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας Παλαιστίνιος έριξε το όχημά του πάνω σε πεζούς. Το περιστατικό συνέβη σε κεντρικό δρόμο κοντά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στον άξονα του τραμ που χωρίζει τις δύο πλευρές της πόλης, σε κοντινή απόσταση από ένα μεθοριακό φυλάκιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός βγήκε από το όχημα και προσπάθησε να μαχαιρώσει περαστικούς πριν τελικά τραυματιστεί από πυρά φρουρού ασφαλείας.


REUTERS / MIKE BLAKE


Ένας άνδρας βαδίζει υπό το φως της πανσέληνου κατά μήκος μίας αποβάθρας, λίγο πριν ξημερώσει, στο Oceanside της Καλιφόρνια.


REUTERS / CHINA STRINGER NETWORK


Κόσμος εκτελεί τον χορό του δράκου της φωτιάς κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Lantern Festival. Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται στην Κίνα ετησίως, την 15η ημέρα του πρώτου μήνα του Κινεζικού ημερολογίου.


REUTERS / MARIANA BAZO


Μία κρατούμενη, μεταμφιεσμένη σαν άγγελος, περιμένει την έναρξη μίας εκδήλωσης, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στη γυναικείες φυλακές της Σάντα Μόνικα στη Λίμα. Στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


SOOC / Nick Paleologos


Μια γυναίκα σε ταξί, στο κέντρο της Αθήνας.


REUTERS / JORGE SILVA


Μια γυναίκα κρατά μια εικόνα του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που γράφει "Λυτρωτής των φτωχών", έξω από το μαυσωλείο του Τσάβες στο Καράκας. Η Βενεζουέλα τίμησε χθες, στις 5 Μαρτίου, τη δεύτερη επέτειο από το θάνατο του Ούγκο Τσάβες.


SOOC / Nikos Libertas

O βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στα δικαστήρια Ευελπίδων, για την υπόθεση ξυλοδαρμού της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη το 2012 σε τηλεοπτικό στούντιο. Στο εδώλιο του Μονομελούς Δικαστηρίου κάθησε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής για το χαστούκι σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη, κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το επεισόδιο είχε γίνει κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη τον Ιούνιο του 2012. Αρχικά είχε επιτεθεί κατά της Ρένας Δούρου στην οποία πέταξε ένα ποτήρι με νερό, όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω. Όταν η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε έντονα εκείνος στράφηκε προς το μέρος της και τη χαστούκισε.

naftemporiki.gr