Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / THOMAS PETER

Γάτες «κατακλύζουν» το λιμάνι του νησιού Aoshima στο νομό Εχίμε της νότιας Ιαπωνίας. Ένας στρατός από γάτες «κυριαρχεί» στο απομακρυσμένο νησί της νότιας Ιαπωνία, βρίσκοντας καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένα σπίτια σε ένα ψαροχώρι, στο οποίο η αναλογία γατών – ανθρώπων είναι 6 προς 1.

EPA / SERGEI ILNITSKY

Κόσμος σχηματίζει ουρές για να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στο ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ στο Κέντρο Ζαχάρωφ στη Μόσχα. Ο Νεμτσόφ, δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Κρεμλίνο. Η δολοφονία του πολιτικού αντιπάλου του Βλαντίμιρ Πούτιν υπό συνθήκες που προκαλούν ερωτήματα συγκλόνισε τη Ρωσία, ενώ οι συνεργάτες του Ρώσου προέδρου αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή.

EPA / SANJEEV GUPTA

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 3 Μαρτίου, απεικονίζονται Ινδοί εργάτες να δουλεύουν σ’ ένα βαμβακουργείο κοντά στο Dhamnod, περίπου 300 χλμ από το Μποπάλ στην Ινδία. Οι Ινδοί παραγωγοί βάμβακος προμηθεύουν την εγχώρια βιομηχανία ενδυμάτων και συμβάλουν στις εξαγωγές της χώρας, καθιστώντας την Ινδία τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην παραγωγή βάμβακος μετά την Κίνα.

REUTERS / HANDOUT

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Estudios Revolucion, απεικονίζεται ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο να μιλά με τους (από δεξιά) Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνιο, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιο του Ραούλ Κάστρο, Φερνάντο Γκονσάλες και Αντόνιο Γκερέρο στην Αβάνα στις 28 Φεβρουαρίου. Ο 88χρονος ιστορικός ηγέτης της Κούβας συναντήθηκε με τους πέντε Κουβανούς πράκτορες που εξέτιαν ποινές σε φυλακές των Ηνωμένων Πολιτειών. Είχαν κατηγορηθεί για κατασκοπεία και αφέθηκαν ελεύθεροι, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας για ανταλλαγή κρατουμένων. Στην Κούβα θεωρούνται ήρωες.

EPA / ARIEL MARINKOVIC

Το ηφαίστειο Βιγιαρίκα στη νότια Χιλή εξερράγη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, εκτινάσσοντας στον αέρα στάχτες και λάβα, σε ύψος που έφτασε και το ένα χιλιόμετρο. Αξιωματούχοι της λατινοαμερικανικής χώρας σήμαναν συναγερμό και άρχισαν να εκκενώνουν οικίες κοντά στην περιοχή του ηφαιστείου.

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στιγμιότυπο από το λόφο Φιλοπάππου όπου κόσμος απολαμβάνει τον ανοιξιάτικο καιρό.


EPA / NYEIN CHAN NAING

Άνδρες της αστυνομίας βρίσκονται αντιμέτωποι με φοιτητές στην πόλη Letpadan της Μιανμάρ. Φοιτητές από τα περισσότερα πανεπιστήμια της Μιανμάρ διαμαρτύρονται κατά της «Εθνικού Νομοσχεδίου για την Εκπαίδευση», το οποίο πρόκειται να περάσει από το κοινοβούλιο. Οι φοιτητές έχουν δεσμευθεί να συνεχίσουν τις πορείες διαμαρτυρίας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους .

REUTERS / KIM HONG-JI

Νεόνυμφοι παραβρίσκονται σε ομαδική γαμήλια τελετή της Ενωτικής Εκκλησίας στο Κέντρο της Παγκόσμιας Ειρήνης, Cheongshim στο Gapyeong της Ν. Κορέας. Η Ενωτική Εκκλησία ιδρύθηκε από τον Σαν Μυούνκ Μουν το 1954 στη Σεούλ, ο οποίος πραγματοποίησε τους πρώτους ομαδικούς γάμους το 1961 με 33 ζευγάρια. Περίπου 3.800 ζευγάρια από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στην ομαδική γαμήλια τελετή την Τρίτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μία βάρκα στον Αργολικό κόλπο.

REUTERS / ERIK DE CASTRO

Παιδιά συγκεντρώνονται γύρω από το σπίτι τους που κάηκε από πυρκαγιά στο Tondo της Μανίλα. Περίπου 10.000 οικογένειες έμειναν άστεγες, καθώς η πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς 5.000 σπίτια στην περιοχή Tondo στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων. Σύμφωνα με την υπηρεσία πυροπροστασίας της κυβέρνησης, από τον Ιανουάριο έχουν σημειωθεί περισσότερα από 600 ανάλογα περιστατικά στη Μανίλα, κατά τα οποία 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 46 τραυματίστηκαν.

SOOC / KONSTANTINOS TSAKALIDIS

Στιγμιότυπο από δρόμο της Θεσσαλονίκης.

naftemporiki.gr