Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Αυστραλία: Αιωνόβια πρωταγωνιστεί σε χορευτική παράσταση

Η Έλεν Κράμερ από το Σίδνεϊ, που συμπλήρωσε φέτος τα 100 της χρόνια, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τον ερχόμενο μήνα στη μουσικοχορευτική παραγωγή «The Early Ones», την οποία χορογράφησε η ίδια.

Μπορεί να συμπλήρωσε τα 100 της χρόνια, ωστόσο αισθάνεται νέα και το δείχνει!

Η Έλεν Κράμερ από το Σίδνεϊ, που συμπλήρωσε φέτος τα 100 της χρόνια, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τον ερχόμενο μήνα στη μουσικοχορευτική παραγωγή «The Early Ones», την οποία χορογράφησε η ίδια.

«Η δημιουργική ζωή είναι το κλειδί της μακροβιότητας» λέει η ίδια, η οποία εμπνέει τον θαυμασμό σ' όλους τους συνεργάτες της με τη σωματική της ζωτικότητα και το σπινθηροβόλο πνεύμα της.

Θυμάται τα πρώτα της βήματα, αλλά και το πότε κατάλαβε ότι ο χορός είναι η ζωή της: «Ήταν στην πρεμιέρα του "Γαλάζιου Δούναβη". Αισθάνθηκα από την αρχή, μόλις άνοιξε η σκηνή, ότι απογειωνόμουν».

Τότε ήταν 24 χρόνων. Χωρίς δεύτερη σκέψη ζήτησε και έγινε δεκτή στο χορευτικό σχήμα Bodenweiser Dance Company, το πρώτο σχήμα μοντέρνου χορού στην Αυστραλία, με το οποίο γύρισε όλες τις χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων την Ινδία και τη Νότια Αφρική.

Ύστερα από διαμονή 20 χρόνων στις ΗΠΑ, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αυστραλία πέρυσι σε ηλικία 99 χρόνων.

Οι χορευτές της ομάδας της έχουν μείνει κατάπληκτοι μαζί της και περιγράφουν τη συνεργασία τους ως «φοβερή εμπειρία»: «Είναι ένα καταπληκτικό πλάσμα, με δημιουργικό πνεύμα, εντυπωσιακή ζωτικότητα με βαθιές ρίζες στην ιστορία του μοντέρνου χορού».

Όλη η παραγωγή, ακόμη και τα κοστούμια, αποτελούν δική της δημιουργία, παρά τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους.

Η κα Έλεν μένει σε ένα φτηνό ξενοδοχείο το οποίο περιγράφει «ως ωραίο μέρος με πολύ, όμως, περιορισμένο χώρο».

Όσο για εκείνους που θα ήθελαν να φτάσουν τα χρόνια της έχει μια πολύ απλή συμβουλή: «Ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό, καινούργιο, το οποίο, ακριβώς επειδή είναι καινούργιο, σας δίνει νέα ζωή!».

Πηγή: ΑΜΠΕ