Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συναγερμός έξω από τα γραφεία του Ερντογάν

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΝΔΡΑ ΠΟΥ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Ενας άνδρας συνελήφθη από την τουρκική αστυνομία, ο οποίος φέρεται να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά εξω από κτίριο στο οποίο στεγάζονται γραφεία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οπως μετέδωσε πρακτορείο Ανατολή, ένας άνδρας που φορούσε μία συσκευή που έμοιαζε με βόμβα συνελήφθη από τους φρουρούς στην οδό Βεκαλετλέρ της Άγκυρας, όταν προσπάθησε να εισέλθει στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του τούρκου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τη Hürriyet, ο υπουργός Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, δήλωασε ότι ο άνδρας δεν κουβαλούσε εκρηκτικό μηχανισμό και ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 52χρονος Τουγρούλ Μπαγίρ φέρεται να είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς ότι θα πραγματοποιήσει επίθεση στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τότε οι υπάλληλοι ασφαλείας του κτιρίου όρμησαν πάνω του, όταν αρνήθηκε να σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο από τους αστυνομικούς κοντά στο κτίριο.

Νωρίτερα, το Ανατολή είχε μεταδώσει ότι ο ύποπτος νοσηλευόταν έπειτα από πυροβολισμό που δέχθηκε στα πόδια. Ωστόσο, αργότερα ανακοίνωσε ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον ύποπτο μετά από προειδοποιητικά πυρά στον αέρα.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν την ισχυρή αστυνομική δύναμη που απέκλεισε την περιοχή.

Πηγή: Hürriyet Daily News