Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

5 τεχνολογικές ανακαλύψεις που υπόσχονται να αλλάξουν την ζωή μας

Η τεχνολογία εξελίσσεται καθημερινά και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Οι επιστήμονες από την άλλη όσο χρησιμοποιούν την τεχνολογία στις μελέτες και τις έρευνες τους τόσο η δική μας ζωή μπορεί να γίνει πιο εύκολη...

Σήμερα θα δούμε 5 τεχνολογικές ανακαλύψεις οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας όταν υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια σε τομείς όπως η διατροφή, οι μετακινήσεις, αλλά και η ιατρική.


1) Οπλο που δημιουργεί δέρμα. Μία πρωτότυπη εφεύρεση που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επουλώνονται τα εγκαύματα παρουσίασε ο Γιοργκ Γκέρλαχ από το πανεπιστήμιο του Πιτσμπουργκ. Το όπλο ψεκάζει υγιή βλαστοκύτταρα στην περιοχή του εγκαύματος, βοηθώντας στην ταχύτερη δημιουργία νέου δέρματος.

2) Εκτύπωση ανθρώπινων μελών. Τέσσερα εργαστήρια στη Βοστόνη, στο πανεπιστήμιο Κορνέλ, στην Ολλανδία και στην Κίνα χρησιμοποιούν τη τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών για να εκτυπώνουν βιοδιασπώμενους εσωτερικούς νάρθηκες, καρδιακές βαλβίδες, νεφρά, αιμοφόρα αγγεία, μικρά οστά.

3) Κρέας για χορτοφάγους. Κρέας το οποίο δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου σε εργαστήριο, μπορεί να εξαλείψει την παγκόσμια πείνα και να βοηθήσει και τους χορτοφάγους...

4)Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Μετά τη Google, εταιρείες όπως Mercedes, Volvo, BMW, Ford, VW, Audi, Nissa, και Toyota, υποστηρίζουν ότι τα αυτόματα αυτοκίνητα με σύστημα προστασίας πεζών και αποφυγής εμποδίων θα είναι καθημερινότητα μέχρι το 2017.

5)Υπερηχητικά τρένα. Θα ταξιδεύει με την ταχύτητα ενός αεροπλάνου σχεδόν, αλλά σε ράγες και υπόσχεται να μεταφέρει ανθρώπους και αντικείμενα με ταχύτητες που ξεπερνάνε ακόμα και του ήχου, μειώνοντας εξαιρετικά τις αποστάσεις σε σημείο δεν μας περνά καν από το μυαλό.

patrasevents.gr