Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΓΣΕΕ: Να διαψευστούν άμεσα τα σενάρια περί κλεισίματος της ΕΡΤ

Να διαψεύσει άμεσα όλα τα σενάρια περί «κλεισίματος» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης και να βάλει τέλος στην επιζήμια για την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της σεναριολογία, καλεί την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ.

«Αντί κάποιοι να απεργάζονται σενάρια κλεισίματος, τεμαχισμού, ξεπουλήματος της ΕΡΤ, ας εργαστούν με την ίδια θέρμη για μια ΕΡΤ δημόσια και όχι κυβερνητική – κρατική τηλεόραση, αποκομματικοποιημένη, ανεξάρτητη, ανοιχτή στο διάλογο και την κριτική, ελεγχόμενη από το φορολογούμενο, σύγχρονη και ανταγωνιστική, ποιοτική κατ' ουσίαν κι όχι στα λόγια», επισημαίνει η Συνομοσπονδία.

Μάλιστα τονίζει πως η ΕΡΤ έχει πίσω της μια παράδοση με πολλά θετικά στοιχεία και σκοπός είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την καλή πλευρά των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και ταυτοχρόνως να ανατρέψουμε πάγιες και επιζήμιες πρακτικές κομματικοποίησης, αδιαφάνειας και παρεοκρατίας, οι οποίες πολλές φορές δημιουργούν ένα μη ζηλευτό προϊόν.

«Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα δώσουν δυναμικά τη μάχη για τον δημόσιο χαρακτήρα της, όποτε κι αν αυτό χρειαστεί», καταλήγει