Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ανοιξε το TAXIS ΝΕΤ για την υποβολή των δηλώσεων


Ανοιξε το TAXIS ΝΕΤ για την υποβολή των δηλώσεων

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ
Σε λειτουργία τέθηκε λίγο μετά τις 4.30 η εφαρμογή υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδημάτων 2012, στη διαδικτυακή σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών συστημάτων ΤΑXIS Net (www.gsis.gr/gsis_site/)

Την ευρυθμοποίηση της λειτουργίας συστήματος ανακοίνωσε και μέσω twiter ο γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης μέσω μηνύματός του στο Twitter: «Άνοιξε το Ε1. Εύχομαι καλή και ανέφελη υποβολή σε όλους»
Φέτος όλοι οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν μέσω του TAXIS NET τις φορολογικές τους δηλώσεις, κατά το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 30 Ιουνίου, οπότε λήγει η σχετική διορία που έχει ορίσει το υπουργείο Οικονομικών.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση στη σχετική εφαρμογή του TAXIS NET και την υποβολή της δήλωσης είναι οι υπόχρεοι να διαθέτουν τους απαραίτητους κωδικούς (κλειδάριθμος) στο πληροφοριακό σύστημα. Σημειώνεται, πάντως, ότι σειρά ασφαλιστικών ταμείων καθώς και άλλων υπόχρεων φορέων, ακόμη, είτε δεν έχουν αποστείλει στους δικαιούχους τις βεβαιώσεις αποδοχών προηγουμένου έτους, είτε δεν έχουν ενημερώσει ότι η χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο.
Στο μεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, που από εφέτος θα υποβάλονται ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS net από όλους τους φορολογούμενους, παρέχει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Όπως αναφέρεται, χειρόγραφα θα υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις μόνο όταν υπάρχει αποδεδειγμένα τεχνική δυσκολία από την πλευρά του φορολογούμενου να την υποβάλει ηλεκτρονικά
"Εθνος"