Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Νέος φονικός σεισμός στη βόρεια Ιταλία

Λίγες ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στις 20 Μαϊου, νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην βόρεια Ιταλία με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 8 νεκρούς.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος δεν ξεπερνούσε τα 9,6 χλμ.


Η δόνηση σημειώθηκε στις 09.06 τοπική ώρα (10.06 ώρα Ελλάδας), το επίκεντρό ήταν και πάλι λίγο έξω από την Μπολόνια- 30 χλμ έξω από την Μόντενα- και έγινε αισθητή σε Μπολόνια, Μιλάνο και Τορίνο.

Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και 4,2 Ρίχτερ στις 10.27 (ώρα Ιταλίας) και 10.40 αντίστοιχα.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 8 νεκρούς, ενώ έχουν αναφερθεί καταρρεύσεις κτιρίων σε πολλές από τις περιοχές που είχαν ήδη πληγεί από τον σεισμό της 20ης Μαϊου που στέρησε την ζωή σε συνολικά 7 ανθρώπους

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, αρκετοί άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια» δήλωσε στο SkyTG4 ο Αλμπέρτο Σιλβέστρι, δήμαρχος του Σαν Φελίτσε σουλ Πάναρο.

Στην Μπολόνια εκκενώθηκαν καταστήματα όπως επίσης και αρκετά σχολεία . Στο Μιλάνο εκκενώθηκαν δεκάδες γραφεία. Δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα δρομολόγια τρένων.

Ο νέος ισχυρός σεισμός έσπειρε πανικό στους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων μένουν ακόμη σε αντίσκηνα, μετά τον σεισμό στις 20/5 που κατέστρεψε πολλές κατοικίες, εργοστάσια και ιστορικά κτίρια.