Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Σταύρος Καλαφάτης : "Στην πρώτη γραμμή της μάχης, για να κάνουμε την ελπίδα φλόγα!"

Από τους κεντρικούς ομιλητές στην Εθνική Συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ήταν ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, υπ. βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.
          Στην ομιλία του ο κ. Καλαφάτης :

·       κάλεσε τα στελέχη της παράταξης, να ταχθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης, με συμμάχους το ρεαλισμό και τη λογική, απέναντι στο λαϊκισμό, τη δημαγωγία και την ουτοπία που πρεσβεύουν οι δυνάμεις των εύκολων λόγων και των έωλων πράξεων.


·       Υπεραμύνθηκε των αρχών και των αξιών της παράταξης και της ευρωπαϊκής παρακαταθήκης που κληροδότησε στην Ελλάδα, ο Εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής.

·       Καλωσόρισε τα στελέχη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα.

·       Χαρακτήρισε ως πρωτόγνωρη μάχη και "μητέρα των μαχών" για την Ελλάδα, τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, στις οποίες η σωφροσύνη αντιπαλεύεται τους νέους εκφραστές του "λεφτά υπάρχουν".

            Ο κ. Καλαφάτης επεσήμανε ότι τη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, δεν θα τη δώσει το "χάος", άλλα ο ρεαλισμός, η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

            Για το λόγο αυτό και έκανε εκτενή αναφορά στην έννοια της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της υγιούς επιχειρηματικότητας και της ενεργοποίησης των δυνάμεων της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Δυνάμεις που μπορούν να επανεκκινήσουν τον τροχό της πραγματικής οικονομίας και να δημιουργήσουν σε σύντομο χρόνο σταθερές θέσεις εργασίας για τους ανέργους της χώρας.

            Σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη η πολιτική δύναμη που πρεσβεύει στην Ελλάδα τις έννοιες αυτές, είναι μόνο η Νέα Δημοκρατία, η παράταξη που φέρει στα "σπλάχνα" της, την επιχειρηματικότητα. Η παράταξη που πρεσβεύει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό.

            Σ' αυτό το πλαίσιο ο κ. Καλαφάτης, υπερασπίσθηκε το αναπτυξιακό έργο που επιτέλεσε για τη χώρα η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, κάνοντας εκτενή αναφορά στη διπλωματία των ενεργειακών αγωγών και δικτύων της περιόδου 2004-2009.

            Αναφερόμενος ειδικότερα στον Τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, του οποίου είχε την πολιτική ευθύνη για τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καλαφάτης, τον χαρακτήρισε ως έναν από τους σημαντικότερους και πιο δυναμικούς κλάδους της Εθνικής μας Οικονομίας, τονίζοντας ότι οι δρόμοι της ανάπτυξης περνούν μέσα από:

·        Την κατασκευή και διέλευση μεγάλων ενεργειακών αγωγών και δικτύων πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού,

  • Την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής,
  • Την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου,
  • Τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

            Η Ελλάδα διαθέτει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που την καθιστούν ασφαλή διεθνή ενεργειακό δίαυλο και δυνητικά σημαντικό παραγωγό ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Όλα αυτά όμως, σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη άπτονται της διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων και προϋποθέτουν κύρια την εδραίωση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα. Πολιτική σταθερότητα, που υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να εγγυηθεί.