Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΣΚΟΥΡΙΕΣ Δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για εργασίες

Πράσινο φως για τη συνέχιση των εργασιών της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στο ρέμα Καρατζά, στις Σκουριές Χαλκιδικής, έδωσε χθες το μονομελές πρωτοδικείο Πολυγύρου. Το δικαστήριο, που με προσωρινή διαταγή του είχε απαγορεύσει τις εργασίες πριν από έναν μήνα, χθες ήρε τα περιοριστικά μέτρα μέχρι τη λήψη οριστικής απόφασης.

 Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων, σύμφωνα με την οποία οι εργασίες αποψίλωσης στο ρέμα Καρατζά δεν είναι νόμιμες, επειδή δεν έχει γίνει η πολεοδομική οριοθέτηση, συζητήθηκε χθες στο μονομελές πρωτοδικείο Πολυγύρου. Οι προσφεύγοντες κάτοικοι προέβαλαν τα επιχειρήματά τους, ενώ κατέθεσαν και εκπρόσωποι της εταιρείας σχετικά με το έργο. Παρόμοια προσφυγή για την εμπλοκή των συγκεκριμένων εργασιών έγινε και από άλλη ομάδα κατοίκων της περιοχής.
Η οριστική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται στο προσεχές διάστημα. Πάντως η απόφαση άρσης των προσωρινών περιοριστικών μέτρων πριν από τη λήψη της απόφασης χαρακτηρίστηκε σπάνια από νομικούς που υπερασπίζονται τους κατοίκους οι οποίοι αντιδρούν στην επένδυση.
Οι κάτοικοι το προσεχές Σάββατο οργανώνουν εκδηλώσεις στο δάσος των Σκουριών.

"Μ"