Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Επέμβαση της αστυνομίας στη μονή Εσφιγμένου

Ένταση επικράτησε το πρωί στο αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου στην πρωτεύουσα του Αγίου όρους, τις Καρυές όταν μοναχοί απέτρεψαν την επίδοση δικογράφου για την εκκένωση του αντιπροσωπείου. Όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, “το πρωί έγινε προσπάθεια να εκτελεστεί μια αναγκαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής για τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων που προβλέπουν την εκκένωση του αντιπροσωπείου.

Ο δικαστικός επιμελητής που πήγε στην περιοχή για να εκτελέσει την απόφαση αυτή, συνοδευόμενος από ομάδα πολιτών, δέχτηκε επίθεση από το αντιπροσωπείο από ομάδα μοναχών της Μονής Εσφιγμένου που του πέταξαν εκρηκτικά”.
Μετά το περιστατικό αυτό η κατάσταση εκτονώθηκε. “Τελέστηκε ένα ποινικό αδίκημα. Το θέμα θα αντιμετωπιστεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον νόμο” πρόσθεσε ο κ. Κασμίρογλου.

Μετά τα πρωινά επεισόδια ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις εκείνων που προκάλεσαν τα επεισόδια. Ο εισαγγελέας ο οποίος σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έπεσαν και βόμβες μολότοφ (!) είπε στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να «διενεργήσουν τα νόμιμα» καθώς τελέστηκαν αυτόφωρα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος όπως αυτό της έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών καθώς και ενδεχομένως αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας.