Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αστυνομία: Αδειάζει τις τρώγλες των επαιτών

Επιχείρηση για τον εντοπισμό εγκαταλειμμένων σπιτιών, όπου έχουν καταφύγει βούλγαροι επαίτες, ξεκίνησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει καταγγελίες για περίπου δέκα σπίτια-τρώγλες, η διαβίωση στα οποία εγκυμονεί κίνδυνο για την υγεία των αλλοδαπών, αλλά και των γειτονιών. Η πρώτη έφοδος έγινε σε εγκαταλειμμένο σπίτι στην περιοχή της Τούμπας, όπου εντοπίστηκαν τρεις επαίτες από τη Βουλγαρία. Η αστυνομία, σε συνεργασία με υπαλλήλους του δήμου, διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και τον κίνδυνο δημιουργίας εστίας μόλυνσης. Η τρώγλη όπου είχαν καταφύγει οι επαίτες υποδείχτηκε από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν φόβους για τις συνθήκες ζωής των αλλοδαπών.

Παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει και για άλλες περιπτώσεις εγκαταλειμμένων σπιτιών, όπου θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε συνεργασία με τον δήμο. Οι τρεις Βούλγαροι συνελήφθησαν και κινήθηκε σε βάρος τους διαδικασία διοικητικής απέλασης, αφού κατηγορούνται για παραβίαση των διατάξεων του υγειονομικού κώδικα. Και στο παρελθόν είχαν γίνει παρόμοιες έφοδοι, μετά τις οποίες αποκαλύφθηκε, ειδικά σε δύο περιπτώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ότι Βούλγαροι είχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης επιτηδείων που τους είχαν οδηγήσει στα ερειπωμένα σπίτια και ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Πειραιάς: Εξαρθρώθηκε δίκτυο εκμετάλλευσης μεταναστών

Δίκτυο διακίνησης και εκμετάλλευσης μεταναστών από τον Άγιο Δομίνικο, με στόχο την εργασιακή ή τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους, αποκαλύφθηκε στον Πειραιά. Ύστερα από επιχείρηση της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος στην Αθήνα, σε συνεργασία με την ισπανική και την αμερικανική αστυνομία και τη Europol, που είχε την κωδική ονομασία «Ακρόπολη», συνελήφθησαν 18 άτομα, τα 16 εκ των οποίων κατηγορούνται ως μέλη του δικτύου.
Τα κατηγορούμενα μέλη δρούσαν σε Άγιο Δομίνικο, Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία, εισπράττοντας μέχρι και 6.000 ευρώ από κάθε μετανάστη. Εκτιμάται πως από τα μέσα του 2011 το δίκτυο κέρδισε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ. Όπως ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, στον Άγιο Δομίνικο γινόταν η επιλογή των θυμάτων με την υπόσχεση εύρεσης εργασίας στην Ισπανία και παραμονής τους. Τα θύματα οδηγούνταν σε Ελλάδα και Τουρκία, όπου εξαναγκάζονταν στην πορνεία για να εξοφλήσουν δήθεν έξοδα παραμονής τους, και στη συνέχεια με πλαστά διαβατήρια των ισπανικών αρχών κατέληγαν στην Ισπανία, όπου επίσης οδηγούνταν είτε στην πορνεία είτε στην παράνομη εργασία.
Σε έφοδο που έγινε σε διαμέρισμα στον Πειραιά απελευθερώθηκαν 20 Δομινικανοί, μεταξύ των οποίων 14 γυναίκες, που περίμεναν να αναχωρήσουν για την Ισπανία.


Χαλκιδική: Ληστρική εισβολή αγνώστων στη Νικήτη

Άγνωστοι ληστές φίμωσαν και έδεσαν ηλικιωμένο και μια φίλη του στη Νικήτη Χαλκιδικής. Οι δράστες πήραν από το σπίτι όσα χρήματα και τιμαλφή βρήκαν και εξαφανίστηκαν.
Θύματα της ληστείας έπεσαν ένας 77χρονος και μια 51χρονη που διαμένει μαζί του. Σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άγνωστοι κρατώντας όπλα μπήκαν στο σπίτι και πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια έδεσαν και φίμωσαν τα θύματά τους και τους λήστεψαν. Όπως κατήγγειλαν, οι δράστες άρπαξαν 250 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές αξίας 600 ευρώ και ένα μεταλλικό χαρτοκιβώτιο, στο οποίο ο ηλικιωμένος είχε τιμαλφή και προσωπικά του έγγραφα.


Βαρβαρότητα: Σκότωσε χτυπώντας με ξύλο νεογέννητα κουτάβια

Απίστευτη βαρβαρότητα με θύματα τέσσερα κουτάβια αποκαλύφτηκε χθες τα ξημερώματα στη Βέροια. Ύστερα από καταγγελία, συνελήφθη από την αστυνομία 64χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν δίστασε να σκοτώσει δύο από αυτά, χτυπώντας τα με ξύλο.
Όπως ανακοινώθηκε χθες από την αστυνομία, ο 64χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για ζωοκτονία και με αυτή την κατηγορία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Βέροιας. Φέρεται ότι χθες τα ξημερώματα πήρε μία ξύλινη δοκό και άρχισε να χτυπάει τα άτυχα τέσσερα κουτάβια, σκοτώνοντας τα δύο, τα οποία στη συνέχεια πέταξε νεκρά σε γειτονικό οικόπεδο.
Τα άλλα δύο κουτάβια τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα και στο σημείο έσπευσε κτηνίατρος της αρμόδιας υπηρεσίας Βέροιας, που τα περιέθαλψε στο κτηνιατρείο.