Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Το ελληνικό γιαούρτι στα σχολεία της Νέας Υόρκης


Με ένα πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, το ελληνικό γιαούρτι μπαίνει μέσα στα κυλικεία των αμερικάνικων σχολείων, θεωρώντας πως πρόκειται για ένα εξαίρετο υποκατάστατο του κρέατος στα γεύματα των μαθητών.


Εκτιμάται πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει μια απίστευτη ώθηση στην ΦΑΓΕ αφού, λογικά, θα διεκδικήσει τη μερίδα του λέοντος σε μια «πίτα» της τάξεως των 6,5 δις δολαρίων, με μοναδικό αντίπαλο την αντίστοιχη τουρκική εταιρία «Chobani».

Η συγκεκριμένη καμπάνια η οποία είναι στα πλαίσια μιας ευρύτερης πρόθεσης για αλλαγή των διατροφικών συνηθειών των μαθητών, θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση από τα σχολεία της Νέας Υόρκης και εφόσον τύχει θετικής ανταπόκρισης, θα επεκταθεί σταδιακά και στα σχολεία της υπόλοιπης χώρας.
zougla.gr