Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Είναι 100 ετών και εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου


Είναι 100 ετών και εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου

Είναι εκατό ετών, έχει τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο και όμως επιμένει να εργάζεται ως υπάλληλος γραφείου. Ο Βρετανός Τζιμ Κλέμεντς ο οποίος εργαζόταν ως μηχανικός, παρά την ηλικία του δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς να δουλέψει. Ετσι όταν σε ηλικία 66 ετών συνταξιοδοτήθηκε, δεν άντεχε να μένει στο σπίτι και να ασχολείται μόνο με τα εγγόνια του. Αποφάσισε λοιπόν να επιστρέψει στη δουλειά και τα τελευταία 34 χρόνια εργάζεται ως υπάλληλος σε ιδιωτική εταιρία, την οποία δε σκοπεύει να εγκαταλείψει.

Ο Κλέμεντς απασχολείται δύο ημέρες την εβδομάδα και απαντά στα τηλεφωνήματα, ταξινομεί αρχεία, βγάζει φωτοτυπίες και όπως λέει ο ίδιος στη Daily Mail «φτιάχνει τσάι για τα κορίτσια».
Αλλωστε όπως δηλώνει «μου αρέσει να μένω απασχολημένος και πάντα μου άρεσε να δουλεύω. Είναι καλό να παραμένεις δραστήριος. Με διατηρεί νέο». Οσο για τα κορίτσια του γραφείου τα οποία δείχνει να υπεραγαπά λέει πως «είναι πάντα αξιαγάπητα. Με προσέχουν και με πηγαίνουν και στο σπίτι».
Την αγάπη τους όμως δείχνουν και οι συνάδελφοί του οι οποίοι τον χαρακτηρίζουν «εκπληκτικό». Όπως λέει ένας από εκείνους «βοηθά όλους στο γραφείο. Είναι όλοι εντυπωσιασμένοι μαζί του γιατί είναι εκατό ετών και όμως μοιάζει με ογδόντα. Είναι υπέροχος άνθρωπος με αληθινό χαρακτήρα. Έχει αίσθηση του χιούμορ και όλοι τον εκτιμούν».
"Πρώτο Θέμα"