Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΔΟΥ Λαγκαδά: Παραμένει στη θέση της με απόφαση Στουρνάρα


Θετική έκβαση είχε η προσπάθεια του δήμου Λαγκαδά για διατήρηση της οικείας εφορίας στην περιοχή (και για μη απορρόφησή της από όμορες εφορίες, κάτι που θα σήμαινε πρόσθετη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της περιοχής), καθώς, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, η εν λόγω ΔΟΥ παραμένει στην περιοχή.

Η υπουργική απόφαση για την οριστική παραμονή της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Λαγκαδά, με παράλληλη εξυπηρέτηση των φορολογούμενων στις κοινότητες  Σοχού και Ζαγκλιβερίου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2011, έπειτα από τη δημοσίευση της πρόθεσης του υπουργείου για μείωση του αριθμού των δημόσιων οικονομικών υπηρεσιών (η οποία συμπεριλάμβανε, μεταξύ άλλων, και τη ΔΟΥ Λαγκαδά), το οικείο δημοτικό συμβούλιο προχώρησε σε έκδοση ψηφίσματος, τασσόμενο ομόφωνα κατά της κατάργησής της. Ακολούθησε έγγραφο του δημάρχου Λαγκαδά προς τον τότε αρμόδιο υπουργό, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στο οποίο αναλύονταν διεξοδικά οι οικονομικοί και γεωγραφικοί λόγοι που καθιστούσαν απαραίτητη την παραμονή τής ΔΟΥ στον Λαγκαδά.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οικείος δήμος, τον Αύγουστο του 2012 ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομικών, στην Αθήνα, όπου, σε συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό, κ. Γ. Μαυραγάνη, συζητήθηκε η αναδιάρθρωση των ΔΟΥ και η πρόθεση του υπουργείου να απομακρύνει την εφορία Λαγκαδά από την πόλη, εντάσσοντας τις αρμοδιότητές της στην Ε’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης.
«Ο υφυπουργός», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου, «αφού άκουσε τους λόγους για τους οποίους η ΔΟΥ Λαγκαδά πρέπει να παραμείνει στην πόλη, αναγνώρισε το λογικό τού αιτήματος και δεσμεύτηκε ότι στην εκ νέου χωροθέτηση των ΔΟΥ της χώρας, που θα προηγηθεί των τελικών αποφάσεων, θα ληφθεί σοβαρά υπόψη».
"Μακεδονία"