Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Λ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του ΙΓΜΕ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρευρέθηκε η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Λ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υπαγωγή του 40% του εργατικού δυναμικού του Ινστιτούτου σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ενώ, διεκδικούν δεδουλευμένα μηνών και αποζημιώσεις συντάξεων που δεν έχουν καταβληθεί.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι έχουν δικαιωθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε στις 6/4/2012, ενώ, αύριο εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλλει.
Στο Υπουργείο διοικητικής Μεταρρύθμισης «υποδέχθηκαν» τους εργαζομενους τέσσερις(!) κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ, κατόπιν ισχυρών πιέσεων, αντιπροσωπεία των εργαζομένων παρουσία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Λ.Αμμανατίδου Πασχαλίδου, κατόρθωσαν να συναντήσουν μόνο το Νομικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Καραβοκύρη, και όχι τον ίδιο τον Υπουργό,
Στην συνάντηση με τον Σύμβουλο του Υπουργού, ο Πρόεδρος των εργαζομένων, κ. Χάρης Σμυρνιώτης, κατήγγειλε την υποκριτική στάση του κ. Μανιτάκη, ο οποίος προτού υπουργοποιηθεί είχε χαρακτηρίσει το καθεστώς της εφεδρείας αντισυνταγματικό και τώρα το εφαρμόζει, ενώ, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τις διεκδικήσεις τους. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, Λ. Αμμανατίδου Πασχαλίδου, τόνισε ότι το Ινστιτούτο μετά την εφαρμογή της εφεδρείας έχει οδηγηθεί σε διοικητική και λειτουργική παράλυση και ότι επιχειρείται η πλήρης απαξίωση του, ενώ, διαμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.