Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Δ. Λιάμας: «Χωρίς πρόταση και πρόγραμμα οι συνυποψήφιοι»

  
Την απουσία μιας ολοκληρωμένης πρότασης διοίκησης του δήμου Βόλβης από τους συνυποψηφίους του, μόλις 9 ημέρες πριν τις εκλογές, στιγμάτισε ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» Διαμαντής Λιάμας, μιλώντας την Πέμπτη 8 Μαΐου στον Σταυρό, μπροστά σε πλήθος κόσμου, σε ανοικτή εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της δημοτικής ενότητας Ρεντίνας.

 Ο κ. Λιάμας που παρουσίασε δημόσια το πρόγραμμα ανάπτυξης του δήμου Βόλβης για την επόμενη πενταετία την προηγούμενη Κυριακή στην Αρέθουσα, απέδωσε την μη ανακοίνωση σχεδίου από μέρους τους, ως «επικίνδυνη ανάγκη ορισμένων για θέσεις, κερδοσκοπία και εξουσία, χωρίς διάθεση ή μάλλον χωρίς γνώση προσφοράς για τους πολίτες», απευθύνοντας στους συνυποψηφίους του τα ακόλουθα ερωτήματα: «Αλήθεια, που είναι η πρόταση τους; Γιατί κρύβονται και δεν μας λένε με ειλικρίνεια ποιο είναι το σχέδιό τους, ποιες οι προτάσεις τους, ποιο το πρόγραμμά τους; Μήπως έτσι κρύβουν την άγνοια τους; Μήπως νομίζουν ότι οι πολίτες δεν είναι σε θέση να κρίνουν; Ή ότι θα ψηφίσουν ακούγοντας τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα; Μήπως όμως έχουν κρυφές σκέψεις για το αύριο; Μήπως έχουν κρυφή ατζέντα;».
Μάλιστα ο Διαμαντής Λιάμας επισήμανε ότι αντί των προγραμμάτων, «γινόμαστε μάρτυρες μιας λυσσαλέας προσπάθειας να επιστρέψουμε σε εποχές που αφήσαμε πίσω μας πριν από 3,5 χρόνια. Τότε που είπαμε όχι στα φαινόμενα σπατάλης και αναξιοκρατίας, σε όσους διοικούσαν τον τόπο αυταρχικά, σε όσους βόλευαν τους δικούς τους, σε εκείνους που ακόμα ξεπληρώνουμε τα χρέη τους, μετά από πολλά χρόνια».
Ο δήμαρχος Βόλβης επανέλαβε ότι η συγκροτημένη πρόταση του για την επόμενη πενταετία περιλαμβάνει έργα, δράσεις και σχεδιασμό, με κεντρικούς άξονες την κοινωνική αλληλεγγύη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ανάπτυξη του τουρισμού, του αγροτικού τομέα και των μεγάλων έργων, τη δραστική βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και την άνοδο της ποιότητας ζωής στον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον.
Ειδικότερα για την περιοχή της δημοτικής ενότητας Ρεντίνας, τον Σταυρό και τον Άνω Σταυρό, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι εγκαθίσταται άμεσα ο εργολάβος για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου στον Σταυρό (έργο προϋπολογισμού 22,5 εκατ. ευρώ, μαζί με την περιοχή των Βρασνών) και θα ολοκληρωθεί σε 14 μήνες, ότι εντός των ημερών αρχίζουν οι εργασίες μετατροπής του πρώην δημοτικού σχολείου Άνω Σταυρού σε εκθετήριο για την ανάδειξη της λαογραφικής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας (με ευρωπαϊκά κονδύλια), ενώ ως μελλοντικές δράσεις είναι η δημιουργία μόνιμου εκθετηρίου τοπικών αγροτικών προϊόντων στον Σταυρό ώστε να προβληθούν στους χιλιάδες τουρίστες, η ανάπτυξη τουριστικού αγκυροβολίου στον Σταυρό καθώς εκτιμάται ότι ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών που έγιναν σύντομα θα λυθεί ο «γόρδιος δεσμός» της απόδοσης του λιμανιού στον δήμο Βόλβης, η λειτουργία Καλλιτεχνικού Κάμπινγκ στις δημοτικές κατασκηνώσεις, η διεκδίκηση της ένταξης στο δίκτυο του ΟΑΣΘ κ.ά.