Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Το “κούρεμα” έγινε θηλιά στο λαιμό μικροομολογιούχου

Θηλιά στον λαιμό μικροομολογιούχου από τη Θεσσαλονίκη έγιναν οι αποφάσεις του “κουρέματος” αλλά και χρέη που είχε ο ίδιος από δάνεια.


Του Κώστα Καντούρη

Ο 57χρονος αυτοκτόνησε κοντά στο εξοχικό του στη Σωζόπολη Χαλκιδικής, υλοποιώντας τη σκέψη που διατύπωνε εδώ και καιρό στην οικογένειά του.
Όπως εξήγησε στην αστυνομία η σύζυγος του αυτόχειρα, ο σύζυγός της μετά το “κούρεμα” των ομολόγων έχασε όλες τις οικονομίες που είχε επενδύσει στο ελληνικό δημόσιο. “Από τότε έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη”, είπε στους αστυνομικούς της Χαλκιδικής, προσθέτοντας ότι εδώ και καιρό έλεγε ότι θα αυτοκτονήσει, όμως “δεν τον πιστεύαμε”.
Ο 57χρονος, που ζούσε με την οικογένειά του στη Θέρμη, το πρωί της Τρίτης επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ και μετέβη στη Σωζόπολη Χαλκιδικής, όπου η οικογένεια έχει εξοχικό σπίτι. Νωρίς το απόγευμα περαστικοί τον βρήκαν απαγχονισμένο σε ένα ελαιόδεντρο, κοντά στο σπίτι του. Παρότι δεν άφησε σημείωμα με το οποίο να εξηγεί τους λόγους που αυτοκτόνησε, η σύζυγός του ήταν κατηγορηματική στους αστυνομικούς, αλλά και σε δηλώσεις που έκανε, τονίζοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μοναδική αιτία ήταν τα οικονομικά προβλήματα στα οποία οδηγήθηκε.
Όπως είπε, η αιτία του κακού κυρίως ήταν τα ομόλογα που έχασε η οικογένεια και ότι ο 57χρονος ήταν μεταξύ των 15.000 μικροομολογιούχων που “κουρεύτηκαν”, όμως ουσιαστικά όλα τα χρήματα χάθηκαν, λέγοντας μάλιστα ότι οι Έλληνες “πρέπει να σταματήσουν να επαναστατούν από τον καναπέ”. Ο αυτόχειρας ήταν πατέρας ενός παιδιού.