Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Χρειαζόμαστε Αστυνομία… αλά ιταλικά

Η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Και δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας στα πρότυπα της Ιταλίας. Η ΕΛΑΣ χρειάζεται να αλλάξει ρόλο και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα επίλεκτο σώμα με στρατιωτική δομή.

Ξέρω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και θα αρχίσουν πάλι οι διαμαρτυρίες από τους γνωστούς κύκλους, οι οποίοι θα σπεύσουν να κατηγορήσουν μια τέτοια πρωτοβουλία ως «αυταρχική» και «αντιδημοκρατική». Η κυβέρνηση όμως δεν πρέπει αυτή τη φορά να τους ακούσει. Αντιθέτως είναι ανάγκη να προχωρήσει χωρίς δισταγμό στη μόνη λύση ώστε να ανακόψει την παραστρατιωτική δράση της «Χρυσής Αυγής».
Οι «καραμπινιέροι» στην Ιταλία και τα αντίστοιχα σώματα σε όλα τα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, αποτελούν αδιάψευστο παράδειγμα για το πως μπορεί να επανέλθει ο νόμος και η τάξη στη χώρα μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις τις οποίες επικαλείται ένα κομμάτι της Αριστεράς προκειμένου οι συμμορίες να συνεχίζουν ανενόχλητες να τρομοκρατούν τους πολίτες. Είναι αδήριτη ανάγκη αμέσως να τεθεί το πλαίσιο για την ανασυγκρότηση των Σωμάτων Ασφαλείας και επιπλέον να αναβαθμισθεί ο ρόλος του Λιμενικού.
Αυτό είναι ένα απ’ τα στοιχήματα, το κυριότερο, που θα δώσει το στίγμα των προθέσεων της νέας διακυβέρνησης. Θα είναι το καλύτερο ξεκίνημα.