Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Από κριτική… άλλο τίποτα

Χωρίς να έχει τελειώσει καν τα παιχνίδια της στον όμιλο, με την πρόκριση ανοιχτή και την τύχη στα …πόδια της, έχουν ξεκινήσει από το βράδυ της Τρίτης οι «εν χορώ» δυσμενείς κριτικές για τον Σάντος και την εθνική. Σίγουρα οι δύο αγώνες δεν μας άφησαν ικανοποιημένους. Το «μπλάκ άουτ», όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής μας, δεδομένο μα ανεξήγητο. Ιδίως όταν τα λάθη προέρχονται από παίχτες με εμπειρία σε δύσκολα παιχνίδια και παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα.

Μετά την απώλεια του πέναλτι από τον Γιώργο Καραγκούνη (σ.σ. η αξία του φαίνεται τώρα μετά και το Ελλάδα-Τσεχία 1-2), έπεσαν όλοι πάνω στον αρχηγό να τον «φάνε». ‘Είναι μεγάλος σε ηλικία’, ‘ξεπερασμένος’, ‘…θέλει αλλά δεν μπορεί..’, ‘ο Σάντος φταίει που τον κρατάει’ και άλλα παρόμοια. Αν είχε μπει το πέναλτι όλοι θα εξυμνούσαν τον «τυπάρα», θα έπλεκαν το εγκώμιο του Σάντος και άλλα διάφορα. Οκ, ο Φετφατζίδης είναι ανερχόμενο ταλέντο. Είδαμε όλοι όμως τι χρονιά έκανε στον Ολυμπιακό. Όλοι τον θυμούνται για ένα γκολ στη Μασσαλία και για το γκολ στην αυλαία του πρωταθλήματος στο Περιστέρι. Δύο φάσεις όλη η χρονιά. Ήμαρτον! Όλοι προσπαθούν να φέρουν την εθνική στα μέτρα των οπαδικών τους προτιμήσεων.
Αν ήταν έτσι, τότε και οι «απέναντι» θα μπορούσαν εύκολα να σταθούν στα 3 γκολ που προήλθαν, ΟΛΑ, από την αριστερή πλευρά που υπερασπίζεται ο Χοσέ Χολέμπας. Το «πουλέν» του Λίνεν, που σπεύσαμε να κάνουμε «Έλληνα». Έξω ο Τζαβέλλας, εκτός ο Σπυρόπουλος, εκτός ο Βύντρα (έτσι ώστε να μπορεί να πάει ο Τόρο αριστερά – συνταγή Όττο) μόνο και μόνο για να παίξει ο Χολέμπας βασικός. Με μία χρονιά απλά καλή στον Ολυμπιακό. Κριτική και για την τοποθέτηση του Κατσουράνη στόπερ και όχι την επιλογή του Μαλεζά. Λόγια από όλους βαριά. Λες και κανένας, ποτέ, δεν το είχε ξανακάνει. Λες και στο β΄ μέρος με την Πολωνία το δίδυμο Κατσουράνης-Κυρ.Παπαδόπουλος δεν απέδωσε.
Η ομάδα πρέπει να βουλώσει τα αυτιά της. Σάντος και παίχτες οφείλουν να βρουν τη λύση στα «νεκρά» πρώτα λεπτά και να κυνηγήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν. Η Ρωσία είναι η δυνατότερη ομάδα του ομίλου μα όχι και η ανίκητη. Η εθνική Ελλάδας έχει κερδίσει δυσκολότερους αντιπάλους. Έχει ποδοσφαιριστές που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στον όμιλο. Τότε να δω τους αντι-Καραγκούνηδες με τα αβιάστα συμπεράσματά τους και τις κριτικές καταπέλτη. Θα τρέχουν να κρυφτούν όπου όπου!