Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Με θέρμη, προσμονή και ειλικρινή ελπίδα ότι η Νέα Δημοκρατία από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ένα σκληρό αγώνα για τη σταδιακή έξοδο από την κρίση η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρόεδρος του κόμματός μας από το πρωί, σε Σίνδο, Λαγκαδά, Επανομή, Καλαμαριά και Αμπελοκήπους έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους πολίτες και τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που έσπευσαν, κατά δεκάδες όπου βρέθηκε, να τον υποδεχθούν και να του μιλήσουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς με έκδηλη την ικανοποίηση από την υποδοχή του κόσμου συνεχίζει ένα βαρύ πρόγραμμα με 11 σταθμούς (!) με στόχο να μεταδώσει το μήνυμα για τη βαρύτητα που έχει η ψήφος μας την Κυριακή.
«Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν είναι για την παράταξη, για τη ΝΔ, για τον Σαμαρά. Είναι για την πατρίδα, θα καθορίσουν για πολλά χρόνια το μέλλον των παιδιών μας και είναι μεγάλα τα διλήμματα που διακυβεύονται, ευρώ ή δραχμή ασφάλεια ή φόβος, κυβέρνηση ή ακυβερνησία», υπογράμμισε ο πρόεδρος στη Σίνδο.
Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα προβλήματα, κυρίως αγροτικά, του δήμου Δέλτα και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν διαπραγματεύσεις και θα ληφθούν αποφάσεις για την αγροτική πολιτική στην ΕΕ, που θα είναι σημαντικές για το μέλλον του αγροτικού κόσμου. Τόνισε, επίσης, ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δοθούν και πόροι μαζί με τις αρμοδιότητες για να μπορέσει να συμμετέχει στην ανάπτυξη της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η ανεργία είναι το πρώτο πρόβλημα της χώρας και πάνω σε αυτό έχει καταρτιστεί ολόκληρο το πρόγραμμα του κόμματος. Ο στόχος είναι σε πρώτη φάση να σταματήσουν να μπαίνουν «λουκέτα» σε επιχειρήσεις, με τα χρήματα που θα πέσουν στην αγορά και στη συνέχεια να αρχίσουν να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.
Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Λαγκαδά όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Αναστασιάδης, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και πλήθος κόσμου που είχε από νωρίς συγκεντρωθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ.επισκέφτηκε κεντρικά καταστήματα της πόλης μας και συνομίλησε με τους επαγγελματίες συνδημότες, ακούγοντας με ενδιαφέρον τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Σε αντιφώνησή του, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Λαγκαδά,ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής:
«Θα ήθελα να σας πω, προς κάθε Μακεδόνα και κάθε Μακεδόνισσα, μέσα από την τιμή που αισθάνομαι να βρίσκομαι σε αυτά τα μέρη, τα αγιασμένα από αγώνες, ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι εκλογές για την Παράταξη, δεν είναι εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι εκλογές για τον Σαμαρά, δεν είναι εκλογές για κανέναν από εμάς.
Είναι εκλογές για την Πατρίδα.
Είναι εκλογές για την Ελλάδα.
Είναι εκλογές στις οποίες παίζονται ορισμένα διλήμματα, τα οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον των παιδιών μας. Για τις γενιές που έρχονται.
Είναι διλήμματα, ευρώ, σταθερότητα. Δηλαδή, παραμονή μέσα στο ευρώ, μέσα στην ομάδα της Ευρώπης ή δραχμή και απομόνωση.
Είναι διλήμματα, όπως ασφάλεια για τον κόσμο που σήμερα βασανίζεται με το πρόβλημα της μετανάστευσης των παρανόμων ή φόβος. Και, ταυτόχρονα, είναι αφέλεια να πιστεύουμε ότι όλα πάνε καλά και πρέπει να αφοπλιστεί η Αστυνομία και πρέπει να φέρουν οι μετανάστες και τους συγγενείς τους και πρέπει να τους δώσουμε και επίδομα ανεργίας. Λες και περισσέψανε για τους υπόλοιπους.
Και είναι, τέλος, και ένα διακύβευμα άλλο, μεγάλο: Θα έχουμε κυβέρνηση σταθερή ή θα έχουμε ακυβερνησία;
Θα έχουμε τη δυνατότητα να σηκώσουμε τον τόπο, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να πετύχουμε την έξοδο από το πρόβλημα της ανεργίας, δίνοντας νέες θέσεις εργασίας συντονισμένα, ιδιαίτερα στα νέα τα παιδιά, που το έχουν ανάγκη περισσότερο από όλους μας ή θα μείνουμε και πάλι σε μια διαδικασία, όπου το εγώ του κάθε κόμματος θα είναι μεγαλύτερο από το εμείς της Ελλάδας;
Αυτά παίζονται την Κυριακή, που έρχονται. Και πρέπει ο κόσμος, ιδιαίτερα εδώ στη Μακεδονία, που πάντα υπήρξε συνεπής, με την ευθύνη να ακολουθήσει το δρόμο της ευθύνης. Γιατί ο άλλος ο δρόμος, είναι ο δρόμος της ανευθυνότητας».
Στη συνέχεια μετέβη στο Επισκοπείο όπου τον ανέμενε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης. «Για μας είναι βασικό σε κάθε επίσκεψή μας να βλέπουμε την τοπική ηγεσία της Εκκλησίας μας. Οι συναντήσεις αυτές δεν είναι μόνο εθιμοτυπικές ή για να σας συγχαρούμε για το κοινωνικό μας έργο. Γίνονται γιατί περισσότερο μας τονώσουν, γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Βλέπετε, εμείς δεν είμαστε σαν εκείνους που ούτε καν ορκίζονται στο ευαγγέλιο στη Βουλή, εμείς σεβόμαστε την Εκκλησία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.



Στην Επανομή
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος μετέβη στην Επανομή, όπου έγινε με ενθουσιασμό αποδεκτός από τους κατοίκους. Οι κάτοικοι τον κέρασαν το ονομαστό τσίπουρο της περι0χής και αυτός κάθισε μαζί τους για να συζητήσει τα προβλήματα της περιοχής.
Στη συνέχεια μετέβη στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Άνθιμο.

Ο κ. Άνθιμος του χάρισε μία εικόνα του Αγίου Δημητρίου και του ευχήθηκε υγεία και καλή δύναμη στο έργο του. Μετά την ολιγόωρη μεσημεριανή του ανάπαυλα μετέβη στην Καλαμαριά, όπου έκανε βόλτα και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες στον κεντρικό πεζόδρομο, η οποία κατέληξε στο σταντ που έχουν στήσει στην περιοχή οι τοπικές οργανώσεις της ΝΔ. Στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Προκόπιο από τον οποίο ζήησε να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποίμνιο του και δέχθηκε τις ευχές του.
Στη συνέχεια μετέβη στη Νεάπολη όπου έγινε δεκτός από τον εκεί Μητροπολίτη Βαρνάβα με τον οποίο είχε μακρά συζήτηση. «Οι φτωχοί φροντίζουν για τους φτωχότερους, σε αυτούς στηρίζονται τα συσσίτια μας» είπε ο Μητροπολίτης, κάτι που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στον Πρόεδρο της ΝΔ, όπως ο ίδιος έλεγε αργότερα.
Στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση μελών της ΝΔ από την περιοχή Αμπελοκήπων, στο κινηματοθέατρο του δημαρχείου. Χαρακτήρισε τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου, που τον προλόγισε, «πρύτανη της Αυτοδιοίκησης» και κάλεσε όλους τους φίλους της ΝΔ να δώσουν τον αγώνα πόρτα- πόρτα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής για τη νίκη της Ελλάδας.
Στη συνέχεια μετέβη στο «Βελλίδειο» όπου μίλησε σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για τις επιπτώσεις που έχει η κρίση στη ζωή των νέων. Όπως τόνισε, πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, κυρίως για τη νεολαία, γιατί χωρίς δουλειές μία κοινωνία σβήνει.
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο «Μακεδονία Παλάς» όπου ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τα στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης, που είχαν κατακλύσει τους χώρους. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2.000 στελέχη του κομματικού μηχανισμού της περιοχής μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του προέδρου!
Ο Πρόεδρος για αρκετή ώρα συζήτησε με πολλά από τα στελέχη σημειώνοντας αρκετές φορές ότι μπορεί το πρόγραμμα της περιοδείας να ήταν πυκνό και κουραστικό, ωστόσο του έδωσε δύναμη και βεβαιότητα για τη νίκη.
Τέλος, ο κ. Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήρη Τσάμη, μετέβη στο αεροδρόμιο για την πτήση, που τον μετέφερε στην Αθήνα.
Ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το απόγευμα την Καλαμαριά και τους Αμπελοκήπους, στις 8 μ.μ. θα συναντηθεί με νέους της πόλης στο «Βελλίδειο» και στις 9 μ.μ. θα συναντηθεί με στελέχη και μέλη της ΝΔ Θεσσαλονίκης στο «Μακεδονία Παλάς».
Ενδιάμεσα θα συναντηθεί με τους Μητροπολίτες Καλαμαριάς και Νεάπολης- Σταυρούπολης.
Οι κομματικές οργανώσεις μας έχουν προετοιμάσει το πρόγραμμα των επισκέψεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να εκπεμφθεί με απόλυτη σαφήνεια το μήνυμα ότι η Θεσσαλονίκη δίνει τη δύναμή της στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά και ταυτόχρονα ότι το κόμμα μας βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη για την ανάδειξη της περιοχής μας στη θέση που της αξίζει.